NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Bez ljubavi mogu se sijeći drva, praviti cigle, kovati željezo. Ali bez ljubavi se ne može približiti čovjeku!"

Lav Nikolajevič Tolstoj

Sreća je put

Ljer30518

Kažu da su oči ogledalo duše.

U njihovim je očima ljubav, u riječima nježnost, u glasu toplina, na licu osmijeh, oko njih šestoro djece: Marija ima 12, Ivan 3 godine; sedmo je dijete  na putu, jer Vesna je u blagoslovljenom stanju, osmom mjesecu trudnoće, i s puno ljubavi, kao i prvi put, ona i Vedran osjećaju i čekaju još jednog anđela koji nosi Božji blagoslov. U njihovom domu blista radost, cvjeta veselje, gnijezdi se sreća, osvaja ljepota jednostavnosti; svi su veliki u malenosti služenja. Okruženi dječjom igrom, uređenim dvorištem i vrtom punog povrća i cvijeća pijemo lipov čaj udišući mirise obližnjih lipa u čijoj su hladovini kapelice posvećene Presvetom Srcu Isusovu i sv. Anti Padovanskom. Sunce se smiješi dalekim oblacima; život se raduje Životu. Njihovo srce ispunjeno vjerom i povjerenjem zahvaljuje Bogu na blagoslovu darivanja života koji slavi i časti Gospodina koji je Put, Istina i Život. S njima i među njima čovjek osjeća i vidi, doživljava Božju blizinu i bliskost, temelj i smisao braka i obitelji koji darivaju plodove ljubavi koja se dijeleći umnaža i darivajući prima u zorama Uskrsa i sjenama Križa koje blagoslivljaju Svjetlo radosti betlehemskih jaslica. Na njihovim je usnama i u srcu  molitva zahvalnosti koju prate lijepe želje i dobra djela. Vesna i Vedran ne sanjaju život: oni žive svoj san; njihov je život svjedočanstvo za Ljubav.
Prijatelju! Prijatelji! Sreća je put, a ne cilj. Mirisaše zumbuli kada se upoznasmo na susretima frame. Naši su roditelji, bake i djedovi trećoredci; u našoj obitelji i župi franjevci i Franjo se podrazumijevaju, Velika Gospa i sv. Anto su naš sastavni dio cjeline koju sastavlja Gospodin Bog. Krenusmo cestom kojom hode naši preci: odazvasmo se na  poziv, franjevačka se obitelj širi, množi; obogaćujemo se živeći evanđelje u jedinstvu različitosti. Susreti i godine otkrivaju nove vidike i spoznaje, uče nas biti bolji ljudi, oplemenjuju našu zaljubljenost i usavršuju ljubav; s Glasnikom velikog Kralja i vječnim zaljubljenikom ljubimo Ljubav koja nije ljubljena. U našem je odnosu i životu, svim našim odnosima i životima na prvom mjestu Bog, svatko je od nas osobno i svi zajedno Bogu neprocjenjivo ljubljen i vrijedan; jedan u drugome i jedni u drugima gledamo ljubljenu Božju djecu, svakog se dana sve više volimo, ljubimo, poštujemo… roditelji smo i djeca, obitelj, prijatelji koji s Prijateljem idu cestom  mira i dobra. S Bogom je i u Bogu naš mir! Nama je sreća Put; Bogu hvala, sretni smo: Gospodin nam dariva obitelj, braću i sestre, blagoslov rađanja i odgoja novih života, djelotvorno življenje molitve Oče naša, neprekidno sebedarje u službi Ljubavi.
Pjesma zvona i miris ljiljana sjećaju na vjenčanje u posavskoj katedrali, sv. Krštenje dariva hvalospjev duše i srca i suze radosnice; u neprospavanim noćima bdijemo s anđelima čuvajući anđele i braću ljude. Djeci i s djecom pričamo o Isusu i s Isusom pričamo o djeci i o sebi, razgovaramo o Ljubavi i u tišini slušamo Ljubav; blagujemo Riječ Gospodnju na Gozbi Ljubavi. U danima sunca i vremenu kiša, pri usponima i padovima, na vrhu i dnu, u radosti i tuzi, nadi i sumnji, kada razgovor teče kao voda i misli u magli, kada srastamo kao nokat i prst i udaljavamo se kao mijene, nama je uvijek sveta Obitelj zaštita, primjer, uzor i prijatelj koji umnaža i dijeli, dariva i prima našu blagoslovljenu svakidašnjicu.
Dobri i dragi čovječe! Ovo su mali veliki dijelovi jedne cjeline, važni detalji i bitne sitnice, kratke crtice i brzi zapisi, glas srca, nesavršenosti savršenstva, sličice mozaika kojeg stvara Umjetnik: olovke smo u Božjoj ruci, radosni svjedoci Radosne vijesti. Neopisiva je i neizreciva radost s Franjom u obitelji živjeti Pjesmu brata Sunca, gledati djecu kako rastu i rasti s njima, biti dijete svojih roditelja, ljubiti i biti ljubljen, zajedno s osobom svog života dijeliti dobro i zlo svaki dan krećući ispočetka i nastavljajući dalje… Hvala Gospodinu što se proslavlja u nama, s nama i među nama, što je dobri Pastir koji nam na poljanama zelenim daje odmora i na tihim vrutcima krijepi dušu upravljajući nas pravim stazama i prateći dobrotom i milosti iz vječnosti u Vječnost. Naš je put Sreća i sreća je Put!
Hvala Ti Bože na osobama kojima su brak i obitelj svetost i svetinja, koji žive u svijetu, a ne od svijeta, kojima je Evanđelje Pravilo života: takve osobe nose Isusa na dar; one ljube Boga ljubeći braću ljude i služe Gospodinu služeći braći ljudima. Za njih je sreća Put!
Bogu hvala, sretna sam osoba koja uz Božju pomoć i pomoć braće ljudi, i s braćom ljudima i svim stvorenjima Gospodnjim, ponizno se klanjajući hvali, slavi, časti i blagoslivlja Gospodina. Kao mnogima, sreća mi je Put!          
Ljerka Mikić

KALENDAR DOGAĐAJA

Lipanj 2019
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17