Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kopija od DSC00801Pod večernjom misom 21. rujna 2017. godine, na dan sv. Mateja apostola i evanđeliste, slavili smo obred primanja u Franjevački svjetovni red.

Područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić je predslavio a u koncelebraciji bili su duhovni asistenti: fra Zoran Tadić, župnik iz Bugojna, fra Emanuel Radić, župni vikar iz Livna i fra Marko Jukić, župnik u Suhom Polju.
Fra Domagoj je uzeo moto: ''Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas.'' (Iv 15,16). Kao što je Isus izabrao Mateja, tako je i na sabrao u novicijat, a mi smo prihvatili poslanje da budemo nositelji Radosne vijesti po uzoru na sv. Franju. Isus nudi život vječni a mi u jednostavnosti prihvaćamo Riječ Božju i cjelovitu vjeru. Sama pojava može i bez riječi govoriti, kao što je govorila šetnja rivom starog redovnika u habitu onima na obali morskoj. Mi smo, po uzoru sv. Franje, nositelji nade svijetu i izvršitelji Isusove zapovijedi da ljubimo jedni druge, kao što je on nas sam ljubio (usp. Iv 15,12).
Novih 11 članova je u FSR primio područni ministar Marijan Begić. Članovi su prinijeli darove kruh, grožđe te škapular i pas bivše članice FSR-a, koja je preminula 1992. godine u izbjeglištvu.
Na primanju su bili članovi mjesnih bratstava iz Bugojna i Livna.
Poslije slavlja svete mise i primanja u crkvi okupili smo se s gostima u sali Hrvatskog doma fra Filipa Kunića i nastavili druženje.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo