Citat tjedna

"U sutonu života bit ćemo suđeni po ljubavi."

sv. Ivan od Križa

IMG 20170916 WA00092. rujna Frama Busovača je započela s redovitim tjednim susretima, a kako za naše framaše želimo samo dobra i poučna predavanja, sinoć je naš susret predvodio gospodin Hrvoje Vranješ iz Sarajeva.

Kratki film na početku susreta uveo nas je u samu temu, a to je "Trgovina ljudima". Osvrnuvši se na riječi pape Franje: "Moderno ropstvo je trgovina ljudima, što je zločin protiv čovječnosti", razradili smo oblike trgovine ljudima i spoznali razliku između krijumčarenja ljudima i trgovine istima. Također nam je objašnjeno da ovakvi slučajevi nisu iskorijenjeni ni u Bosni i Hercegovini, nego se pojavljuju u vidu pomno prikrivenih aktivnosti. Ovo predavanje u framašima je pobudilo zainteresiranost i niz pitanja o mogućnosti sprječavanja. Zahvalni smo našem predavaču i želimo potaknuti sve framaše na razmišljanje o ovom.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo