Citat tjedna

"U sutonu života bit ćemo suđeni po ljubavi."

sv. Ivan od Križa

dom11917aa

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac u nedjelju, 10. rujna 2017. slavili smo svečano misno slavlje za početak nove školske i vjeronaučne godine pod geslom Novi početak.


Pripreme za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine započeli smo u ponedjeljak, 4. rujna zajedničkim susretom framaša i ministranata u župnoj crkvi sv. Ane. Na ovom susretu napravili smo program proslave misnog slavlja.
Našu pripremu za obilježavanje početka školske i vjeronaučne godine nastavili smo u četvrtak, 8. rujna na Radio postaji Orašje. Članovi naše novinarske sekcije "Mir i dobro" snimili su prigodni program uz početak nove školske i vjeronaučne godine. Poticajnim mislima i prigodnim tekstovima uputili su svim učenicima osnovne i srednje škole, posebno učiteljima i vjeroučiteljima koji su sudionici toga važnog i odgovornog procesa, obilje Božjeg blagoslova!
Istoga dana u 18:00 sati imali smo euharistijsko klanjanje. Za vrijeme klanjanje zamolili smo Duha Božjega da pomogne svima nama u zajedničkom radu i ostvarivanju ciljeva koji su pred nama na početku nove školske i vjeronaučne godine. Program klanjanja animirali smo mi framaši.

Dom 11917a
Pripremu za početak školske godine nastavili smo u subotu, 9. rujna pokorničkim bogoslužjem i ispovijeđu učenika osnovne i srednje škole po župama toliškog samostanskog područja.
Sutradan, u nedjelju,10. rujna  na đačkoj misi u 9:30 sati okupili smo mi, framaši, ministranti, učenici i nastavnici da bi zatražili Božji blagoslov da nas obdari svojim Duhom te molili za darove Duha Svetoga za novi početak.
Misno slavlje je predvodio župni vikar fra Bono Kovačević. U uvodnom dijelu su naše ministrantice, u ime svih učenika, pročitale zazive, da im se Gospodin smiluje i oprosti sve njihove propuste.
U prigodnoj homiliji fra Bono posebno je istaknuo da smo svi odgovorni za odgoj i obrazovanje djece, ne samo učitelji i vjeroučitelji, nego i roditelji koji su prvi i najodgovorniji učitelji u svemu, osobito u vjeri kako bi se od djece stvorilo dobre ljude i čestite kršćane.

dom 11917b
Uz molitvu vjernika i molitveni zaziv "Daj da te uvijek primamo, Gospodine!"framaši i ministranti su prinijeli darove: Katekizam Katoličke Crkve, Udžbenike za vjeronauk, Dnevnik rada za župnu katehezu i Loptu. Za vrijeme prinosa darova framaši su čitali popratni tekst pojedinog dara.
Na kraju svete mise imali smo blagoslov djece i knjiga uz početak nove školske i vjeronaučne godine. Također, sva djeca i učenici kao prigodni dar uz početak školske i vjeronaučne godine dobili su medaljon sv. Augustina Kažotića, zaštitnika siromaha.
Prije završnog blagoslova je majka Katica Koturić, u ime svih majki, pročitala molitvu roditelja za djecu na početku školske i vjeronaučne godine.
Misno slavlje su animirali framaši, ministranti i fra Bono i s. Ana Oršolić, a pjesmom je popratio bend Frame "VIS Fenix".


Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo