NASLOVNICA    |    MULTIMEDIA    |    KONTAKT

SMM1.png SMM2.png SMM3.png

logo2017.png

Citat tjedna

"Svijet je tvoj brod, a ne tvoj dom."

sv. Mala Terezija

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Franjevačke mladeži - Frame Domaljevac MINISTRANTI I FRAMŠI U PROSLAVI USKRSA


    Dom18417
    

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac u župi svete Ane u Domaljevacu mi,

ministrantska zajednica i Franjevačka mladež - Frama, pripravu za naš najveći kršćanski blagdan Uskrs započeli smo na Čistu srijedu (Pepelnicu), 1. ožujka obredom pepeljanja.
    Mnogi od nas, ministranata i framaša, rado sudjeluje u Korizmenom vremenu u liturgiji. Nastavili smo tradiciju da pobožnost Križnog puta čitaju ministranti, framaši, čitači i članovi župnog zbora. Svaki korizmeni petak župljani su mogli čuti veoma lijepe poticajne misli Križnog puta od različitih autora. U ovom korizmenom vremenu pročitali smo slijedeće Križne putove: Križ na dar autora vl. Marina Kneževića, Tvoj križ preobražava autora fra Josipa Vlašića, Isusovim riječima (Križni put za djecu) autora Ankice Svirač, Put križa autora fra Slavka Topića, Križni put za mlade autora Tomislava Ivančića.
    Osim što sudjelujemo u pobožnosti Križnog puta rado sudjelujemo i čitamo službu riječi za vrijeme korizmenih nedjelja. Također, predmolili smo Euharistijsko klanjanje u korizmenom vremenu na temu Navještaj Božje riječi (Luka 9, 22-25) i organizirali Dan molitve i pokore za žrtve nasilja i zlorabljenja na Cvjetni petak, 7. travnja. Zatim smo na Radio postaji Orašje u ovom milosnom korizmenom vremenu snimili i svoju redovitu emisiju "Gospodin vam dao mir". Na 2. nedjelju korizme razmišljali smo na temu križ - jedan od znakova kršćanstva a na 5. nedjelju korizme meditirali smo nad riječima "gospodine, da si Ti bio ovdje..." (Ivan 11, 1-45).
    I nakon 5. tjedana korizme vrhunac naše pripreme za nas ministrante i framaše jest Veliki tjedan. U Velikom tjednu posebno u Svetom vazmenom trodnevlju rado sudjelujemo u bogatoj liturgiji službe riječi i obreda.
    Na Veliku srijedu, 12. travnja premijerno je izvedena Uskrsna predstava "Gubavac - Isus Krist". Predstavu su izveli članovi dramske sekcije naše Frame. Sutradan, na Veliki četvrtak  poslije svete mise i obreda u večernjim satima predmolili smo Svetu uru. Za vrijeme Svet ure molili smo za milost "neka dođe kraljevstvo ljubavi tvoga Srca".  Na Veliki petak molili smo, bdjeli i čuvali Isusov grob. Velika subota - Vazmeno bdijenje za nas ministrante, framaše i čitače je velika radost jer tada svi sudjelujemo u obredima Mise bdijenja. Ministranti ministriraju, framaši i čitači sudjeluju u službi riječi.
    Također, naše vijeće Frame u sklopu nadolazećih uskrsnih blagdana na Radio postaji Orašje po prvi puta je uputilo Uskrsnu poruku svim ljudima dobre volje poticajnim duhovnim mislima. Uskrsna poruku svi su mogli čuti na Veliku subotu u večernjim satima prije obreda Velike subote.
    Posebno treba istaknuti da se svake  godine sve veći broj odraslih, djece i mladih s puno ljubavi i odricanja uključuje u pripremi najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa.


Mir i dobro!

KALENDAR DOGAĐAJA

Veljača 2020
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
Nema događanja
PRIJATELJI PORTALA

FOOTERLOGOFOFS

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18, BiH 71000 Sarajevo

E-mail: frama.fsr.bs@gmail.com

 

FRAMA OFS Copyright © 2013-2018. All Rights Reserved.

 

designer17