Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

71292208 676109719549495 6070513532149956608 nDana 2. listopada u samostanskoj crkvi u Gučoj Gori održana su primanja i obećanja za framaše frama Guča Gora, Dolac i Zenica. Ove godine 54 framaša  je reklo "Evo me" i obećalo da će svoju mladost kroz godinu dana posvetiti Kristu po uzoru na sv. Franju.
U posjetu su nam došli još i framaši iz Bučića, Kiseljaka, Viteza i Ovčareva. Kao i svake godine ovaj obred je održan tijekom svete mise trodnevnice u čast sv. Franji Asiškom koji je zaštitnik samostana i čiji patron slavimo u petak. Primanja i obećanja održana su pod geslom “Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.” (Lk 6,37). Svetu misu je predvodio fra Davor Petrović, duhovni asistent frame Bosne Srebrene koji nam je kroz svoju propovijed skrenuo pažnju na važnu ulogu euharistije u našim životima. Misno slavlje uljepšala je frama Vitez glazbenom pratnjom.  Nakon euharistije nastavljeno je druženje za ukupno 130 framaša u dvorištu našeg samostana. Radosni smo što smo obogatili našu framu novim framašima i obnovili naša obećanja Bogu. Mir i Dobro!
 
Iva Petrušić, Frama Guča Gora 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo