Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

bucici1

U župi sv. Martina u Bučićima, održan je po prvi put dvodnevni kamp za djecu predškolske i školske dobi.

U organizaciji Frame Bučići i s. Vlatke Dujmović, djeca su imala priliku kroz dva dana sudjelovati u raznolikom programu - tematskim radionicama s temom Isus je moj prijatelj. Uz molitvu, pjesmu, igru i ples barem na kratko zamijenili su virtualne i zavodljive, ali i vrlo štetne igre sa društvenim, zabavnim i igramama koje potiču na zajednistvo i radost. Dobro su se zabavili kako djeca tako i framaši a i s. Vlatka. Kamp se pripremao nekoliko tjedana, a mi framaši bili smo malo sumnjičavi kako će sve to proći i hoće li djeca biti zadovoljna, no s. Vlatka je u nama budila nadu i poticala nas, ali sve to, kako često zna reći s.Vlatka, prepustimo Božjoj providnosti. Svojom neposrednošću nas je ohrabrila i sa sigurnošću tvrdila kako će djeca prepoznati u nama franjevačku radost i vrijednost svjedočanstva franjevaštva.

bucici2


I tako je bilo, prvi dan sudjelovalo je četrdesetak djece različite dobi, a drugoga dana, župsko dvorište vrvilo je poput mravinjaka, galama i cika djece vratila nas je u davne dane kada je tako bilo svakodnevno. Kako se dobar glas brzo širi drugi dan se odaziv otprilike udvostručio. Uspkos velikoj vrućini na kampu je sudjelovalo sedamdesetak djece, što je za nas ohrabrujuće. Različitih uzrasta ali svi ujedinjeni, u jedan temelj sazdani, vrijeme su korisno proveli na veliku radost roditelja i svih nas. Kako to ne bi bilo tek obično druženje potrudili smo se da svaki dan započinjemo u župnoj crkvi, uz molitvu i pjesmu. Kasnije smo djecu animirali uz razne igre, tražeći dobro sakriveno blago u dvorištu (biblijske citate), ples s balonom na glavi, trčanje u vrećama, preskakanje konopa, skupljanje bodova slamkicama, natjecanju sa lopticom i žlicom u ustima…i još puno toga. Djeca su bila oduševljena a mi jako jako zadovoljni. Puštajući dječju maštu na volju ekipa su bile raspoređene sami odabirajući ime od zvjezdica, papirića, sokolova, mjeseca, golubova do prijatelja.
A utisaka je bezbroj, neki od njih glase ovako:
Velika je radost kada malo dijete sretne nekoga od naših framaša i uzbuđeno kaže: ,,vidi zapamtio sam – mi želimo uzdić Isusa…“ i počne plesati i pjevati. Predivno se osjećaju i roditelji a i mi. Tvrdi framašica
Sumnjičavi na početku roditelji su nas upitali jesmo li popili bar po jedan apaurin ali na kraju kada su vidjeli kako djeca djeluju svi kao jedno zaključili su da na njih djelujemo deset puta bolje od apaurina. Svjedoči naša framašica! Vjerujem da će i nastavak ovoga projekta, kamp za framaše u Međugorju i kamp za djecu u župi biti jedno lijepo iskustvo u kojemu će djeca i roditelji prepoznati ljepotu zajedništva naše male Crkve u Bučićima.

VELIKI POZDRAV, MIR I DOBRO ŠALJE FRAMA BUČIĆI

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo