Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

56883481 813829528974071 6613149973888368640 n

Pretprošlog četvrtka naši framaši bili su gosti i animatori u dječjem vrtiću "Sunčev sjaj" koji se nalazi u sklopu samostana sestara milosrdnica u Livnu.

Ideja o zajedničkom projektu dogodila se sasvim spontano, na poziv sestre Dijane Andrić, ravnateljice istoimenog vrtića, dugogodišnje prijateljice naše predsjednice, Slave Gelo. Sestra je predložila zajedničku suradnju povodom međunarodnog dana društvenih igara i svjetskog dana mladih te je pozvala naše framaše da animiraju djecu raznim igrama.

Samim dolaskom framaša u vrtić obostranom oduševljenju nije bilo kraja. Susret se odvijao u odličnoj, razigranoj atmosferi.
Prije naseg dolaska, djeca su zajedno sa odgojiteljima razgovarali o tome tko su framaši i sto oni rade, neki od odgovora su:
-framaši su molitvenici, momci i cure koji pomazu ljudima
-framaši su momak i cura koji zajedno idu i setnju
- framaši su ljudi koji borave u crkvi... 

Prije početka igara, framaši su se upoznali sa djecom, te su jedni drugima postavljali pitanja, što su i sto bi željeli biti u budućnosti.
Na samom kraju druženja kao zahvalu framaši su dobili poklon-crtež koji su djeca crtala, a sestra nas je počastila grickalicama i osvježenjem.
Veliko hvala sestri na pozivu i osoblju vrtića na gostoprimstvu.
Nadamo se da je ovo samo jedan mali početak zajedničkih susreta, rada i druženja.

Frama Livno

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo