Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

IMG 20190422 WA0068

U ozračju Uskrsa i toplih proljetnih dana naša Frama odlikovala se aktivnostima koje bi rado podijelila s vama.

Prva aktivnost frame je sudjelovanje na Dječjim Uskrsnim igrama.Veliku ulogu u organizaciji,ukrašavanju prostora te zabavi s mališanima uspješno je odradila naša Frama.Djeca su,osim igara (biranje najljepše pisanice,natjecanja u tucanju,traženje sakrivenih pisanica) bila oduševljena živim zečevima i pilićima koja su donesena u tu svrhu. Framaši su se rado odazvali sudjelovati u programu kojim su također započeli s realizacijom framaškog projekta "Pričaj mi priču". Već umorne mališane okupili su framaši koji su slikovnicama,pripovijedanjem te opuštenim razgovorom im jos više uljepšali dan.Mališani su pozorno slušali framaše i od njih otišli bogatiji za nekoliko novih poučnih priča.

IMG 20190425 WA0011

Druga,ali ne i manje važna aktivnost koju smo rado izvršili,bila je posjeta Staračkom domu "Revitalis" u Bugojnu.Sa željom unošenja blagdanskog Uskrsnog duha u prostorije doma,framaši su svirali ,pjevali pjesme te zabavili se Uskršnjim aktivnostima(s pisanicama) . Starci su pjevali i veselili se s nama,a osmijesi na njihovim licima su bili jedini cilj koji smo zeljeli i uspjeli ostvariti.Framaši su otišli iz doma ispunjeni i sretni,jednim dijelom zbog same bìti Uskrsa,a drugim dijelom jer su i ovaj put dokazali da se sitnicama mogu ljudi učiniti sretnima.

Mir i dobro!

Frama Bugojno

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo