Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

gracac

Župna dvorana na Grčacu u općini Prozor-Rama je od same izgradnje postala uz crkvu mjesto okupljanja, kulturnih događaja i druženje. Mladi glumci iz župe nekoliko puta godišnje pripreme zanimljive kazališne komade predvođeni župnikom fra Matom Topićem uz veliku svesrdnu pomoć vikara fra Miljenka Petričevića.

Na Uskrs, 21. travnja ove godine dvorana je bila pretijesna za sve posjetitelje koji već unaprijed znaju da će vidjeti zanimljiv program koji je pripremljen. Ovaj put mladi glumci su izveli komad “Josip i njegova braća” prema scenariju Anele Križanac uz režijsku organizaciju fra Mate Topića. Ova biblijska priča govori o Josipu i njegovoj braći koji su ga prodali u Egipat. Josipa je uvijek vodila Božja providnost zbog njegove vjere te je od roba postao voditelj brojnih faraonovih poslova. Prošao je sva iskušenja i oprostio svojoj braći te se ponovno susreo s ocem Jakovom.

Uloge su ponijeli:
Josip – Andrija Vladić
Portifar – Ivan Pavlović
Izida – Marija Šimunović
Jakov – fra Mato Topić
Šimun – Andrej Vladić
Ruben – Frano Zadro
Juda – Ivan Topić
Levi – Teofil Pavlović
Jiskar – Antonio Vladić
Asinata – Natalija Radić
Faraon – Mateo Pavlović
Sluge – Valentina i Lorena Šimunović
Straža – Teofil Pavlović i Ivan Vladić

Uz glumce nikada se ne smije zaboraviti i tehničko osoblje koje se nikada ne vidi, a uvijek jako puno radi.
Ovaj dramski prikaz Josipova života u izvedbi mladih i vrijednih glumaca zaslužuje da se izvede još nekoliko puta. Reakcija publike je bila najbolji pokazatelj lijepe izvedbe.

Mir i dobro! 

Frama Gračac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo