Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

56218205 1248981145260634 7310674876329623552 o

XI. postaja Isusa pribijaju na križ

Tko su ti krvnici, gdje im je ljudskost! Da, trpi se zbog ljudske sile, ali i zbog drugih zala koja su na svijetu. Pribijen na križ! Ti si u onom dječaku kojega je pijani vozač pogazio autom i sada je nepokretan u kolicima. Ti si u onoj djevojčici koju su oteli od roditelja i prodali. Ti si u onom mladiću i djevojci kojima su dali drogu, ti si u onom djetetu koje je neizlječiva bolest prikovala uz postelju i aparate. Ti si u onoj djeci koja su rođena nepokretna, a sada su zanemarena od svih. Ali ti znaš da te vidi Otac nebeski. Isuse, prikovani na križ, pogledaj na sve koji su prikovani na svom križu, molimo te!

Današnji križni put u petak, 5. travnja 2019. pod naslovom Križni put djece zajedno predmolili su najmlađi župljani naši ministranti. Četrnaest postaja čitali su naizmjenično četrnaestero ministranata nam one riječi koje je Isus Krist uputio uplakanim ženama govoreći: „Plačite nad sobom i nad djecom svojom!“.

Službu riječi i molitvu vjernika animirali su čitaći iz liturgijske sekcije Čitač. Pobožnost križnog puta i misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar. Osim što su predmolili križni put misno slavlje uzveličali svojim pobožnim ministriranjem ostali ministranti te djeca koja su pratila Isusa na križnom putu od postaje do postaje.

Ovim križnim putem ministranti su htjeli potaknuti naše župljane posebno našu djecu i mladež da promatraju s Majkom Marijom ono što je Isus učinio i pretrpio za sve ljude i za djecu te zamolili Isusa da nam otvori vrata vječne domovine.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo