Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSC00193

XII. postaja Isus umire na križu

Po zagovoru svetog Josipa, ustrajna i neumorna radnika, i nama je izvršiti svoju zadaću koju nam je Bog u svojoj dobrohotnosti povjerio. Odustajanje je uvijek utočište slabića i kukavica. Sveci ne odustaju. Kristovi učenici znaju da Bog koji ih poziva na postojanost daje i snagu za ostvarenje istih kreposti. Josipe, vjerni i mudri slugo, pomogni nam u ostvarenju svog poslanja dokraja!


Današnji korizmeni triptih, 22. ožujka pod naslovom Križni put sa svetim Josipom predmolili su Franjevačka mladež i poslužitelji oltara (ministranti). Četrnaest postaja naizmjenično su čitali framaši i ministranti potičući nas da poput Marije i Josipa prihvatimo Otajstvo Isusa odnosno da nam sv. Josip izmoli vjeru prihvaćanja onoga što nam i ovaj Križni put poručuje. Ta je vjera izrasla u dubokoj molitvenoj šutnji koja se otvarala Božjim planovima.

Osim što su predmolili križni put, framaši i ministranti animirali su i službu riječi i molitvu vjernika. Križni put i misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, župni vikar. Svojim pobožnim ministriranjem križni put i misno slavlje uzveličali su i naši marljivi i vrijedni ministranti te djeca školskog uzrasta koja za vrijeme križnog puta prate Isusa od postaje do postaje. Pjevanje za vrijeme križnog puta i misnog slavlja uzveličao je župni zbor.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo