Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

20190216140940 IMG 6117Područna skupština Frame Bosne Srebrene održana je u Visokom od 15. do 17. veljače 2019. god. Na skupštini je sudjelovalo 37 framaša iz 20 mjesnih bratstava.

Skupština je započela u petak okupljanjem i svetom misom koju je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent. Nakon mise uslijedilo je predstavljanje izvještaja mjesnih bratstava te klanjanje pred Presvetim kojim je završen prvi dan Skupštine. 

Drugoga dana, u subotu, predstavljeni su ostali izvještaji mjesnih bratstava te izvještaji Tine Tolić, područne predsjednice, Ive Maros, područne voditeljice formacije i fra Domagoja Šimića, područnoga duhovnog asistenta. Tinin izvještaj obuhvatio je razdoblje od prošle Godišnje skupštine . Tina je ukratko predstavila rad Frame na područnoj razini. Posebno je istaknula važnost nekih projekata te pozvala framaše da ih i dalje organiziraju, ali i da nastoje biti što bolji. Iva je predstavila ono što je učinjeno na području formacije. Naglasila je važnost odvojenih susreta ili radova po grupama po razdobljima u Frami te važnost službe voditelja formacije. Fra Domagoj se, kao i Tina, osvrnuo na sve događaje koji su obilježili prošlu godinu te je istaknuo kako se u izvještajima vidi da mladi rade, da su prisutni u župi i da su svjetlo ovoga svijeta. Nakon ručka i kratke pauze, fra Silvio Zlatarević održao nam je zanimljivo predavanje na temu „Život; trenutak; sreća“. Naglasio nam je da sreću možemo pronaći u životu koji je ispunjen trenutcima, da je ovaj sad trenutak možda baš onaj trenutak za učiniti nešto, zašto ga ne iskoristiti? Dao nam je putokaz do sretnoga života , a glasi ovako:

• Oslobodi srce mržnje- oprosti!
• Oslobodi um briga- jer većina njih se neće ni ostvariti!
• Živi jednostavno i cijeni što imaš!
• Daj više- jer ti to možeš!
• Očekuj manje!

Uvečer smo slavili svetu misu koju je predvodio fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame Domaljevac, a nakon toga imali smo veselu večer.

20190217000917 IMG 6424U nedjelju se područno vijeće kratko osvrnulo na pročitane izvještaje i predstavilo plan aktivnosti za 2019. god. Nakon toga uslijedilo je izglasavanje smjernica:

1. Neka se mjesna bratstva potrude obilježiti Dane ekologije prigodnim projektima i radionicama u svojim bratstvima Frame ili po mogućnosti povezujući se s drugim bratstvima, u razdoblju od 22. ožujka (Svjetskog dana voda) do 5. lipnja ( Dana ekologije) uz obavezno slanje izvještaja o održanom projektu.
2. Neka se projekt Frama Angelus nastavi održavati od mjeseca rujna do mjeseca prosinca s ciljem boljeg povezivanja bratstava kroz zajedničke projekte i molitvu.
3. Neka se mjesna bratstva u dogovoru s duhovnim asistentom nastoje bolje upoznati i povezati s mjesnim bratsvom OFS-a kroz zajednička hodočašća, projekte, molitvu s ciljem poticanja framaša na prelazak u OFS.
4. Neka se mjesna bratstva potrude posjetiti i pružiti pomoć starijim i nemoćnim osobama svoje župe.
5. Neka se mjesna bratstva potrude najmanje dva puta godišnje održati molitveni susret posvećen duhovnim zvanjima.
6. Neka mjesna bratstva nastoje u svojim župama, ukoliko je to moguće, organizirati molitveno bdijenje Holywin uoči blagdana Svih svetih.

Marina Jurić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo