Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

LOVE love 36983825 1680 1050Muškarac sanja o kompletnoj ženi, žena o kompletnom muškarcu, sve dok ne otkriju da su stvoreni da zajedno budu kompletni, potpuni u ljubavi. Jer, ljubav je iznad svega, ona nadilazi svaki drugi osjećaj i pobjeđuje svaki strah u ljudima.

Poznata riječima „sve vode je ne mogu gasiti, niti je rijeke potopiti“, koje dodatno definiraju moć i ljepotu ljubavi. Već u samom nazivu te pjesme koja govori o ljubavi „Pjesma nad pjesmama“ možemo osjetiti snažnu poruku koja se krije u stihovima pjesme. Ono najčistije i najplemenitije, to se ljubav zove. Tamo gdje prebiva nada i istina tamo živi ljubav koja sve pokriva i vjeruje, ljubav koja sve podnosi i u ustrajnosti opstaje. Jer, da se ne ugasi potrebno je nad njom bdjeti i stražariti, očuvati njen sjaj i čistoću. Ako se za nešto trebamo boriti, ako nešto trebamo birati, onda je to ljubav, ponajviše iz razloga što ljubav pokreće nas i cijeli svijet, pobjeđuje mržnju i zlo čistoćom koja nas oslobađa. Tek kada volimo i kada smo voljeni, tek tada znamo da smo potpuni i sretni. Ona je znak da nikada nismo sami jer smo okruženi ljubavlju drugih, jer darujemo i širimo takvu vibru oko sebe. I doista, kada volimo sve ima više smisla i život i smrt, jer znamo za što živimo i ne strahujemo od onoga što dolazi. Ljubav je čovjekovo najveće blago, jedino bogatstvo koje nije na prodaju, koje se zaslužuje životom i primjerom, djelima i onime što jesi kao čovjek ne kao materijalno biće. Zato je tako vrijedna svake borbe i svakog pada. Jer ako nas ona sruši ona će nas i podići kada joj to dopustimo. Lijepo je znati da nešto tako prekrasno živi u nama i može, i želi rasti ako joj to dopustimo. Ako naše srce otvorimo za druge i odlučimo se za put ljubavi, u toj obostranoj želji ćemo rasti i vezati se jer ona nas jača i zajedno čini neuništivima. Smatram da nas ljubav čini boljima nego što smo bili jučer i spremnijima za ono što dolazi sutra zato što nam daje snagu da kroz ljubav prihvatimo prošlost i nadolazeće promjene u budućnosti s nama kao nekim novim i boljim ljudima koji svakoga dana daju sebe za ljubav, više, odlučnije i spremnije!

Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo