Citat tjedna

"Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi."

Mt 24, 44

domaljevacmin 2Nakon vremena priprave za ministrantsku službu u kojem se kandidati za ministrante ozbiljnije pripremaju, da bi se na kraju sami odlučili hoće li prihvatiti ovo služenje u zajednici ili ne u župi svete Ane u Domaljevcu već sedmu godinu zaredom se slavi se svečano uvođenje ministranata u službu poslužitelja oltara.

Na drugu nedjelju kroz godinu, 20. siječnja 2019., u župi sv. Ane u Domaljevcu svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio duhovni asistent Frame i ministranata fra Bono Kovačević u zajedništvo sa župljanima, roditeljima, braćom i sestrama obrednim slavljem uvedeno je šest novih ministranata u zajednicu poslužitelja oltara ove župe.

U asistenciji samog slavlja sudjelovali su i stariji ministranti. Službu riječi i molitvu vjernika animirali su ministranti. Misno slavlje uzveličao je i bend mladih „VIS Fenix“.
U kratkoj homiliji fra Bono je istaknuo kako ministranti imaju svoju zadaću u župnoj zajednici. Oni su službenici oltara i brinu se da sveta misa i liturgija bude što ljepša u slavljenju Boga, jer ministranti svojom službom pomažu svećeniku, a time služe Bogu.

Nakon homilije uslijedio je obred primanja u službu ministranata. U uvodnom dijelu najstariji predstavnik ministrantskog zbora Katarina Koturić pročitala je imena kandidata, a njih šestero pristupilo je oltaru s riječima: „Evo me!“. Nakon pojedinačnog prozivanja kandidata predstavnica ministranata u ime cijele zajednice zamolila je voditelja slavlja da ih primanjem u zbor ministranata pridruži zajednici poslužitelja oltara.

Poslije uvodne molitve kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te za vrijeme ministrantskih obećanja obećali da će svoju zadaću izvršavati savjesno, spremno, časno te svojim ponašanjem, pobožnošću i revnošću biti i drugima poticaj da se s poštovanjem odnose prema domu Gospodnjem.

Nakon obreda uvođenja u ministrantsku službu uslijedio je blagoslov ministrantskih haljina, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu si im pomogli stariji ministranti.

minstranti
Poslije obreda primanja i oblačenja ministrantskih haljina uslijedio je blagoslov ministrantskih križeva i svečanost podijele križeva.
Za vrijeme molitve vjernika stariji ministranti su izrekli molitvu zahvale: za crkvene poslužitelje, roditelje, učitelje i vjeroučitelje, za prijateljstvo unutar ministrantskog zbora, za nemoćne, bolesne i za pokojne ministrante. A uime novih ministranata Ana Ivić izrekla je molitvenu nakanu zahvale što su danas primljeni i u zajednicu poslužitelja oltara.Nakon molitve vjernika, u kojoj se posebno molilo za nove ministrante, novi su ministranti prvi put posluživali kod oltara.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Bono čestitao je novim ministrantima: Mariji i Filipu Matić, Ani Ivić, Magdaleni Piljić, Katarini Pušeljić i Ana Mariji Vlahović.
Poslije euharistijskog slavlja novim ministrantima su uručene njihove ministrantske iskaznice i uspomena na primanje u ministrantsku službu.

domaljevacmin 1
Župa sv. Ane u Domaljevcu može biti ponosna na svoje ministrante i ministrantice kojih ima trideset i vrlo ih je lijepo vidjeti kod oltara. Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. Misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih fra Bono s kojim rado odlaze na rekreativne i prigodne susrete.

Posebno želimo naglasiti da se ministrantica Katarina Pušeljić pridružila svojoj sestri Valentini koja je već ministrantica. Pored njih su tu sestre Ivona i Katrina Lucić, braća i sestre Dalija i Luka Tunjić, Dominik i Anja Anđić, Filip i Mara Matić. 

Župa Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo