Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

17Pod geslom „Sve neka vam bude u ljubavi“ u subotu, 17. studenoga 2018. na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice III. reda na večernjoj svetoj misi u 17: 00 sati u samostanskoj i župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u mjesnom bratstvu Franjevačke mladeži Frame Tolisa i Frame Domaljevac proslavljeni su obredi primanja, davanja i obnove obećanja postojećih članova.

Kao uvod u misno slavlje Ivana Perišić pročitala je meditativni tekst o važnosti poziva koji je napisala prigodom zajedničkoga misnoga slavlja.
Svečano misno slavlje je predvodio fra Franjo Ninić, samostanski i župni vikar u Tuzli uz koncelebraciju fra Ivice Tomasa, duhovnog asistenta Frame Tolisa i fra Bone Kovačevića, duhovnoga asistenta Frame Domaljevac.
U propovijedi je fra Franjo istaknuo važnost otpora, predanja, inovacije i korektiva. Oni koji su odlučili slijediti Krista po uzoru na sv. Franju trebaju pružiti otpora zlu i svemu onom što svijet opterećuje te predati i izručiti Bogu svoj vlastiti život, obitelj, posao i školu odnosno svi koji žele živjeti po uzoru na svece trebaju biti inovacija u svijetu, novost u Crkvi te živjeti drugačije i unijeti nešto novo u život te riječima i djelima popravljati ovaj svijet.

6Nakon propovijedi uslijedili su Obredi primanja, davanja i obnove postojećih obećanja. Obred primanja, davanja i obnove obećanja vodila je predsjednica mjesnog bratstva Frame Domaljevac Ivana Perišić. Prozvala je 20 kandidata za primanje u mjesno bratstvo, a oni su izrazili svoju želju za ulaskom u franjevačku obitelj molitvom primanja u Franjevačku mladež. Zatim uslijedio je obred davanja i obnove obećanja 20 framaša koji su pred Gospodinom i njegovom Crkvom još jednom obećali da će svoju mladost posvetiti Kristu po uzoru na sv. Franje. Ona je u ime mjesnog bratstva Frame Tolisa i Domaljevac prihvatila želje mladih za ulaskom, davanjem i obnovom obećanja u Franjevačku mladež, a fra Franjo im je u ime Crkve i čitave franjevačke obitelji poželio dobrodošlicu u veliku franjevačku obitelj Framu.

Nakon toga uslijedilo je potpisivanje i davanje znaka Tau primljenima a obećanicima narukvice koja simbolizira najljepšu životnu priču na temeljima pet kršćanskih simbola. Frami Tolisa ove godine pristupilo je 17 mladih a Frami Domaljevac 3 mladih koji su odlučili slijediti Krista po uzoru na sv. Franju. U Frami Tolisa 6 mladih a u Frami Domaljevac 2 mladih su dali obećanja a 12 mladih su obnovili svoja obećanja u Frami Domaljevac.

U molitvi vjernika framaši Tolise i Domaljevca izrekli su svoje zajedničke nakane uputivši molitve Milosrdnom Ocu, da ih po zagovoru sv. Franje i sv. Klare i župnih zaštitnika BDM i sv. Ane učvrsti na putu vjere.
Svojim pjevanjem slavlje su uveličali mladi iz benda „Pax“ iz Donje Mahale pod ravnanjem profesora glazbe gosp. Željka Klaića.
Također, slavlje su uveličali i framaši iz Sikirevaca sa svojim časnim sestrama.
Na koncu misnog slavlja fra Ivica Tomas je zahvalio svim framašima koji su odlučili slijediti Isusa Krista po uzoru na sv. Franju.
Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani uz prigodan domjenak i zabavni program uz igru, ples i pjesmu koji su osmislili framaši iz Domaljevca.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo