Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom31118b

Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan svečano su proslavljeni u župi sv. Ane u Domaljevcu Svetim misama i posjetom mjesnom groblju sv. Ante uz domaće vjernike i veliki broj vjernika koji su došli privremeno na odmor za blagdane.


Na proslavu Svih Svetih mladi pripremali su se molitvenim bdijenjem i klanjanjem pred Presvetim uoči same svetkovine u srijedu 31. listopada za vrijeme večernje svete mise molitvom večernje i prigodnim molitvama za pokojne. Program je nastavljen u 21: 30 sati klanjanjem pred Presvetim. Program molitvenog bdijenja predmolili su mladi župe (Frama) i ministranti a rado su im se pridružili i ostali vjernici. Pjevanje animirala je sestra Ana Oršolić a blagoslov s Presvetim svim prisutnima podijelio je župni vikar fra Bono Kovačević.
U četvrtak, 1. studenog na svetkovinu Svih Sveti župni vikar fra Bono Kovačević predslovio je svetu misu uz koncelebraciju župnika fra Blaža Markovića. U svojoj propovijedi fra Bono je istaknuo kako današnja svetkovina Svih Svetih u prvi plan ne stavlja svece koje ionako slavimo kroz cijelu crkvenu godinu, već svetost kao odrednicu kršćanskog života.

Dom31118a
Na Dušni dan u petak, 2. studenoga misno slavlje predvodio je vel. Marijan Đukić, domaći sin i župnik u Kutjevu uz koncelebraciju domaćih svećenika. U svojoj propovijedi vel. Marijan istaknuo je važnost sakramenta pomirenja i bolesničkog pomazanja prije odlaska sa ovoga svijeta prema vječnosti.
Na Svetkovinu Svih Sveti i Dušni dan imali smo i zajedničko opijelo za sve pokojne a prije same proslave Svih Svetih i Dušnog dana imali smo i blagoslov grobova (opijela).    
Na Svi Svete i Dušni dan službu riječi i molitvu vjernika animirali su framaši, ministranti i čitači a pjevanje je animirao župni zbor.
Netko je kršćanima uputio zgodan savjet: „Budite svaki dan ono što jeste – djeca Božja – postajući svaki dan ono što također jeste – braća s drugom braćom!“
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo