Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom31118aa
U srijedu, 31. listopada 2018. uoči svetkovine Svih Sveti imali smo molitveno bdijenje u crkvi svete Ane.

Bdijenje smo započeli u 17: 30 večernjom molitvom. Za vrijeme večernje molitve posebno smo molili za naše obitelji. Nakon toga uslijedile su litanije BDM. Da radost početka bdijenja bude potpuna, slavili smo svetu misu.  Nakon službe riječi pročitali smo poučni meditativni tekst: „Svi Sveti – Kako biti svet“ od fra Zvjezdana Linića.  Na koncu svete mise pozdravili smo Anđeo Gospodnji, pročitali prigodne molitve za pokojne. Misno slavlje završili smo svečanim blagoslovom i zahvalom za sveta misna slavlja tijekom listopadske pobožnosti.

Dom31118a
Bdijenje je nastavljeno klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u 21: 30 sati. Prostor ispred oltara bio je ukrašen prošlogodišnjim jubilarnim križem naše Frame povodom  20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac (1997.-2017.). Prije izlaganja Presvetog Sakramenta molili smo litanije Svih Svetih. Za vrijeme klanjanja čitali smo molitvene meditativne tekstove o Blaženstvima od autora vel. dr. Zvonke Pažina, profesora liturgije na KBF-u u Đakovu. Nakon svakog kratkog meditativnog teksta zajednički smo pjevali prigodne pjesme koje je animirala s. Ana Oršolić.  Prije blagoslova izmolili smo litanije Imenu Isusovu a poslije Pohvale Božjem Imenu.

Dom31118b
Svima onima koji su sudjelovali na molitvenom bdijenju podijelili smo molitvenike Molitvenik uz Dušni Dan. Program molitvenog bdijenja animirali su framaši i pojedini ministranti s fra Bonom Kovačevićem, duhovnim asistentom Frame.

Završit ćemo razmatranjem i pozivom na molitvu iz Osmog blaženstva od dr. Zvonke Pažina.

Razmatranje i poziv na molitvu: Bog je mir. Božje je kraljevstvo, kraljevstvo mira. Mir označava skladan život čovjeka s čovjekom, skladan život čovjeka s Bogom. Takav nam je mir ostavio Isus. I poziva nas da težimo za mirom, za pomirenjem, da budemo nositelji mira. Nažalost, lako je posijati razdor, lako je uvrijediti se i uvrijediti drugoga. Lako je osvetiti se, biti zlopamtilo. Lako je razbiti jedinstvo. A to je onda đavolsko djelo, jer đavao – diabolos i znači „onaj tko razgrađuje i razbacuje“. Naprotiv, Isus je donio mir i pomirenje. Pomirio je grešni svijet s Ocem. I nas poziva da budemo glasnici njegova spasenja, njegova mira.
Molitva: Daj, Gospodine, da budemo glasnici mira, tvorci mira, da budemo oruđe tvoga praštanja i pomirenja.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo