Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

usk21118

U srijedu, 31. listopada u crkvi Uznesenja BDM u Uskoplju framaši su obilježili Holywin (Svetost pobjeđuje).

Kako bi okrenuli leđa zapadnjačkom običaju "noć vještica" koji nažalost, uzima sve više maha i na našim prostorima, organizirali su molitveni susret. Sam susret započeo je slavljenjem svete mise u 17:00, a nakon toga se nastavio molitvenim bdijenjem.

Pozvani na svetost preko serafskog oca Franje framaši su animirali ovaj događaj. Članovi literarne i glazbene sekcije, te čitači, vijeću Frame su pomogli ostvariti ovaj događaj. Na susretu nisu bili samo framaši, već i svi ostali župljani koji su željeli nazočiti događaju.

Holywin je, naravno, katolički pokret kojim se uoči velikog blagdana Svih svetih, slavi Bog. Stvoren je kako bi ljudi pridali važnost slavljenju Boga i svetih, a ne izmišljenih bića i likova. Cilj ovog događaja prije svega je slavljenje Boga, a zatim i pokazati našim župljanima kako je pridavati slavu i važnost Bogu ljepše, no častiti vještice. Dapače, ovaj susret je došao kao priprema za sutrašnji veliki blagdan.

Mi smo proslavili Boga, a ti?

Frama Uskoplje

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo