Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

sin311018

Sinodski su oci na kraju Biskupske sinode uputili kratko pismo mladima. Donosimo ga u cijelosti.


Mi, sinodski oci, obraćamo se vama, mladima u svijetu, riječima nade, povjerenja i utjehe. Ovih smo se dana okupili da bismo čuli glas Isusa, "vječno mladoga Krista", i da bismo u Njemu prepoznali mnoge vaše glasove, vaše usklike slavljenja, vaše vapaje i vaše trenutke šutnje.

Upoznati smo s vašim unutarnjim traženjima, radostima i nadama, bolima i tjeskobama koje vas ispunjaju čežnjom. Sada vam želimo uputiti riječ: želimo dijeliti vašu radost, tako da bi se vaša očekivanja mogla ispuniti. Uvjereni smo da ćete s vašim zanosom prema životu biti spremni djelovati kako bi se vaši snovi ostvarili i uobličili u povijesti.

Naše vas slabosti ne bi trebale obeshrabriti; naša krhkost i naši grijesi ne bi smjeli biti prepreka vašem povjerenju. Crkva je vaša majka; ona vas ne napušta; ona je spremna pratiti vas na novim putevima, na višim stazama gdje vjetar Duha jače puše – odnoseći magle ravnodušnosti, površnosti i obeshrabrenja.

Kada je svijet, koji je Bog toliko ljubio da je za nas dao svoga jedinorođenog Sina Isusa, usredotočen na materijalne stvari, kratkoročne uspjehe i zadovoljstva, te kada svijet gazi najslabije, vi mu morate pomoći da se ponovno uzdigne i još jednom okrene svoj pogled prema ljubavi, ljepoti, istini i pravdi.

U ovih smo mjesec dana prošli zajednički put s nekima od vas i s mnogim drugima koji su s nama bili ujedinjeni u molitvi i ljubavi. Sada želimo nastaviti putovanje u svakom dijelu svijeta kamo nas Gospodin Isus pošalje kao učenike misionare.

Crkva i svijet žurno trebaju vaš zanos. Učinite svojim suputnicima najkrhkije među ljudima – siromašne i one koje je život izranio.

Vi ste sadašnjost; budite svjetlija budućnost.

KT/ VN

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo