Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

NV181018
U srijedu, 17. listopada 2018. održan je 4. sastanak Nacionalnog vijeća Frame BiH u sazivu 2017./2019. u prostorijama franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.


Na sastanku su sudjelovali svi članovi Nacionalnog vijeća: Doris Trogrlić kao nacionalna predsjednica, Ana Galić kao nacionalna potpredsjednica, Ana-Marija Marijanović kao nacionalna voditeljica formacije, Klaudija Vujica kao nacionalna tajnica, Marija Brbor kao nacionalna blagajnica, Nikolina Konta kao međunarodni delegat. Sastanku su također prisustvovale i dvije područne predsjednice: Magdalena Musa ispred Frame Hercegovina i Tina Tolić ispred Frame Bosne Srebrene kao pridružene članice. Osim fra Domagoja Šimića koji obnaša službu nacionalnog duhovnog asistenta, na sastanku je bio i fra Marin Karačić, novi područni duhovni asistent Frame Hercegovina koji je na toj služni nedavno zamijenio fra Antionia Šakotu.
Prva točka dnevnog reda bila je organizacija XXI. Framafesta koji će se održati u Sarajevu, 27. listopada.
Sljedeća točka dnevnog reda bila je organizacija Nacionalne duhovne obnove. Duhovna obnova će se održati od 30. studenog do 2. prosinca u Međugorju. Vijeće je dogovorilo temu i program ovogodišnjeg seminara.
Vijeće je se osvrnulo na sudjelovanje nacionalnih vijećnika na Europskom kongresu Frame i OFS-a koji je se održao ovo ljeto u Litvi, kao i na sudjelovanje na Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame Hrvatska. Razgovaralo je se i o tijeku Nacionalne humanitarne akcije i o prikupljanju materijala za izdavanje priručnika za zabavne susrete, kao i o drugim tekućim pitanjima koji se tiču rada Nacionalnog vijeća.
Nakon produktivnog sastanka i zajedničkog druženja članovi Vijeća su se rastali radujući se ponovnom skorom susretu.
Doris Trogrlić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo