Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Sesangel161018a

U povodu 540 obljetnice smrti posljednje bosanske kraljice i franjevačke trećoredice Katarine Kotromanić (Rim, 1478) Fondacija AJA (Sarajevo) i Franjevačka klasična gimnazija (Visoko),

pod pokroviteljskom Ambasade Italije u BiH i Florence Opere (Firenca), pokrenuli su projekt operne radionice Giacomo Puccini, "Sestra Angelica". Na radionici, održanoj prošloga tjedna, uz 27 članica Ženskoga zbora Franjevačke klasične gimnazije, sudjelovalo je i 13 opernih solistica iz BiH, Srbije, Italije, Malezije i Australije, a radionicu su vodili prof. Patrizia Morandini, Firenca (režija, scenografija i scenski pokret), prof. Seho Lee, Seul/Dublin (dirigent i klavirska pratnja), Jasmina Polić, Sarajevo/Dublin (umjetničko vodstvo), i Danka Mistović, Beč (korepeticija).

U sklopu manifestacije 6. dani talijanskog jezika i kulture u BiH, do sada su održane dvije premijerne izvedbe ove opere:

- u subotu 13.10.2018. u 19.00 sati u Kulturnom centru Altindağ, Visoko
- u nedjelju 14.10.2018. u 18.00 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.


Publika u Visokom i Kraljevoj Sutjesci popratila je ove dvije izvedbe  velikim aplauzom i odusevljenošću.

Predviđena je još jedna izvedba ove opere: u utorak 16.10 .2018. u 19.30 sati u crkvi Svetog Ante u Sarajevu (Bistrik). Sve vas pozivamo na izvedbu, ulaz je slobodan.

Puccinijeva "Sestra Angelica" prvi put je izvedena u New Yorku prije ravno stotinu godinu (1918.), a izvedba u utorak navečer u Sarajevu bit će prva u Sarajevu ikada. Ovaj projekt zaključit će se koncertom Ženskog zbora FKG 25. 10. 2018. u Rimu, u crkvi Ara Coeli, u kojoj je kraljica Katarina pokopana.

FKG

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo