Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Dom121018a
Druga nedjelja u mjesecu listopadu Dan je zahvalnosti za plodove zemlje.

Radio postaja Orašje u subotu, 13. listopada 2018. u 19: 00 sati i nedjelju, 14. listopada 2018. u 8: 30 sati i Radio Marija BiH u nedjelju, 14. listopada 2018. u 10: 30 sati.
Na 28. nedjelju kroz godinu, 14. listopada medijska sekcija naše Frame pod naslovom "Gospodin vam dao mir!" povodom dana zahvalnosti uputila je prigodnu poruku izrekavši zahvalu Bogu za plodove zemlje i rada ljudskih ruku.
U svojoj prigodnoj poruci Frama Domaljevac poziva sve da zajedno s velikom vjerom i pouzdanjem zahvalimo Gospodinu za naš dom, za našu zemlju, za posao i mogućnost rada, za obilje kruha i ruha, za ljubav i sreću, za patnju bol, za prijateljstvo i radost, kako nam život ne bi bio prazan i jalov.
Posebno kroz dijaloški recital Blagoslovi polja  od svećenika Bože Vulete njegova krušna priča teče od posijanog zrna, mukom i radošću sijaća i postavlja se pitanje: Za što se ljudi zahvaljuju?  Za znoj lica svoga? Za žuljne ruke? Za umoren vjeđe? Za dugi radni dan i kratku noć za odmor? Za brigu o sutrašnjem danu?
Da. Na njihovim licima u molitvi ispisana je zahvala za znoj, za umorne vjeđe, zahvala za dugi radni dan i za kratku noć za odmor, zahvala za brigu i sutrašnjem danu. I još im se vid zahvala za njivu, za sunce, za kišu.
Dragi naši prijatelji, neka zahvalnost protka naš život i rad, da dom i srce ostanu u Bogu i njegovu blagoslovu.
Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo