Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 Tuc31818a

U razdoblju od 25. do 29. kolovoza u Tučepima je održan kamp za djevojke pod nazivom "Izvezi na pučinu".

Kamp je vodila naša sestra Ana Oršolić. Na kampu nas je ukupno bilo osam djevojaka, nas četiri framašice, dvije djevojke iz Livna, jedna iz Kreševa i jedna iz Fojnice. Bile smo smještene u samostanu svetoga Josipa.
Svaki dan smo čitale i razmatrale Božju riječ te tako produbljivale vjeru na radionicama, a popodneva bi bila slobodna za kupanje u prelijepom Jadranskom moru.     Svaki dan smo završavale svetom misom, a posljednju večer smo imale i euharistijsko klanjanje.

Tuc31818b
Kroz radionice smo imale priliku iskazati i svoju kreativnost tako što smo izrađivale "Ivanove naočale", baš onakve kakvim bi trebale gledati na svijet. Također smo izrađivale i naše stope te na njih napisale smjernice kojima možemo i trebamo nasljedovati Krista.
Svima nam je bilo jako lijepo, upoznale smo nove drage osobe koje su u kratko vremena prirasle našim srcima. Velika je radost bila svaki dan provesti u razgovoru s Bogom i tim dragim ljudima. Divno je bilo slijediti Božji put i produbljivati svoju vjeru. Ovaj kamp nam je svima bila jedna velika okrepa pred početak nove školske i vjeronaučne godine.
Na kraju se želim zahvaliti našoj sestri Ani prvenstveno što je nas, framašice povela na kamp a posebno joj hvala zbog predivnih radionica. Hvala sestri Petri za ukusnu hranu koje nije nedostajalo, hvala i ostalim sestrama franjevkama na lijepom gostoprimstvu, hvala curama na divnom društvu na kampu, i na kraju, hvala dragom Bogu na svakom darovanom trenutku!

Mir i Dobro!

Antonia Josić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo