Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kIS13718C
Već osmu godinu ostvarili smo projekt po kojemu smo postali prepoznatljivi u našoj župi, a to je Dječje ljeto.

Framaši su uz pomoć duhovnog asistenta fra Ivice Matišića dugo planirali i pripremali ovaj događaj, koji je započeo u ponedjeljak, 25. lipnja. Prva tri dana u igri i plesu uživali su mali, to jest djeca od 1. do 4. razreda, podijeljeni u 6 grupa. Drago nam je što ih se mnogo odazvalo. Bilo ih je čak preko 130. Nakon njih, na red je došla velika skupina, od 5. do 9. razreda. Njih je bilo nešto manje, oko 70. Vrijeme nije išlo nikako u našu korist. Zbog kiše smo većinu vremena bili prisiljeni provesti u zatvorenom prostoru, umjesto vani. Ali unatoč svim tim problemima, mi smo svoje ciljeve ostvarili. Djeca su se zabavila, naučili su nešto novo, a i sklopila su se nova prijateljstva, kako među djecom, tako i među nama framašima.

kIS13718A
Tema ovogodišnjeg dječjeg ljeta bila je „Put oko svijeta“. Prvi dan djecu smo bolje upoznali s Afrikom, drugi dan se pričalo o Južnoj Americi, a za kraj, treći dan je tema bila Azija. Svaki dan smo započeli plesom. Ove godine to je bilo uz pjesmu Fiesta Celestial, ili kako smo mi to nazvali Aviončići. Nakon toga je slijedila sv. Misa. Imali smo predavanja te kreativne radionice, a nakon pauze tj. ručka su bile igre - vrhunac svakoga dana. Kod nas je već poznato da je 3. dan uvijek vodeni, ali zbog vremena to nismo mogli ostvariti s malom skupinom. Oni su se morali pomiriti s igrama u kripti, baš kao i prethodnih dana. Međutim u subotu smo ipak imali više sreće i velika skupina je imala vodeni dan.

kIS13718B
Nedjelja, 1. srpnja je bio zajednički dan za svu djecu i roditelje. Nakon sv. Mise smo roditeljima pokazali naš ples i zatim pogledali video koji je obuhvaćao svih 6 dana, te na kraju proglasili pobjednike male i velike skupine. Drago mi je što mogu reći da je ovo postalo tradicijom u Kiseljaku.
Eva Vidović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo