Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vjersko platno28618

Za vrijeme ljetnog odmora kada nemamo obveza oko škole ili fakulteta te kada s radošću priželjkujemo još jednu framašku godinu naši dani nam se ponekad čine neispunjeni.


Dane bez framaških susreta i akcija možete jednom u tjednu zamijeniti gledanjem kršćanskog filma koji će obogatiti vaš duhovni i framaški život. Ukoliko ste neodlučni predlažemo vam ove filmove:

- God's not dead 2 (Bog nije mrtav 2)
Opis filma: Nakon što srednjoškolska profesorica na predavanju povijesti spomene Isusa, izbija skandal kojim će se pokušati sudski zabraniti ikakvo vjersko spominjanje Boga u školama. Pogledajte kako jaka vjera može dokazati da je Bog živ i promijeniti živote drugih.

- Izgubljena milost (Grace Unplugged)

Gracie je kći bivše rock zvijezde Johnnyja Treya, koji se okrenuo vjeri i napustio karijeru. Oni vode kršćanski bend i nastupaju po raznim crkvama.
Međutim, kako Grace odrasta, sve više pada pod utjecaj popularne glazbe, i vremenom mijenja svoje stavove, što je dovodi do nesporazuma sa ocem.
Njezin otac dobiva poziv od bivšeg menadžera Franka Mostina da se vrati na scenu i snimi novu verziju svog nekadašnjeg hita “Nesporazum”. Nakon što ga Johnny odbija, Gracie kontaktira Franka, i bježi od kuće kako bi ostvarila svoj san da postane velika zvijezda.
Njezina karijera započinje snimanjem očeve stare pjesme koja joj donosi veliku popularnost.
No, stvari u glazbenoj industriji su mnogo okrutnije i nemoralnije nego što je Gracie  zamišljala. Ona će se naći u situaciji u kojoj će morati birati između vjere i morala ili slave i popularnosti.
Uživajte!
Bernarda Buljan

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo