Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Usk11618a
U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Uskoplju, 9. Lipnja u sklopu projekta "Škola volonterizma" održane su radionice o volonterizmu i medijima za uskopaljske framaše.

Volonteri NCM-a Andriana Drljepan i Zvonko Zlović su govorili o volonterizmu te djelatnici Katolickog tjednika Miroslav Gracić i Josipa Prskalo upoznali su mlade s osnovama pisanja vijesti i osnovama fotografije. Sam projekt pod nazivom " Škola volonterizma " provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije.

Usk11618
Nakon večernjeg misnog slavlja, oko 30 framaša okupilo se u prostorijama Doma Svetog Ante gdje je zajedničkom molitvom započela radionica. Radni dio bio je podjeljen u dvije grupe.
Prva skupa, zajedno s Adrianom i Zvonkom upoznala se s osnovama volonterizma i o njegovoj važnosti, a druga skupina u prvom dijelu mogla je čuti o pisanju vijesti kroz igru, prezentaciju i samostalno pisanje. U drugom dijelu predstavljene su im osnove fotografije i mnogobrojni primjeri. Primjenom naučenog u fotografiranju su se okušali i sami.
Djelatnici MCVN-a i NCM-a na kraju su se zahvalili Framašima na uspješnoj i aktivnoj suradnji i njihovom župniku fra Vinku Markoviću koji je podržao realiziranje ove radionice. Za framaše je ovo bilo poučno iskustvo koje ce moći primjeniti u budućnosti. Nadamo se ponovnom susretu i lijepoj atmosferi.
Iva Nikolić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo