Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Buc28518e

U subotu 26. svibnja 2018. godine vrijedna ekipica framaša iz Bučića zaputila se tamo otprilike gdje su njihovi počeci, temelji pomalo zaboravljeni.

Ispred stare crkve u Bučićima pred Marijinim kipom izmolili smo krunicu i zamolili našu dragu Majčicu da nam pomogne kako bi s radošću i strpljenjem uredno završili još jednu akciju. I uistinu Njen moćni zagovor odmah pomaže, nije to da je sad nešto Frama Bučići pretjerano vrijedna ili pretjerano pametna, nego ljudi dragi to je za  sve zaslužna GOSPA!

Buc28518d
Uz pjesmu, zbijajući šale; kose, srpovi, čizmice, rukavice i krpice tako su nam dobro pristajale da smo se u jednom trenutku zapitali ,,pa zašto ovo ne činimo češće?“.  Već zapuštenu dvoranu prozračili smo, obrisali prašinu i skinuli paučinu sa starih, punih uspomena zidova i prozora. Odmah se osjetila svježina Franjevaštva pa smo požurili uraditi još, jer, znate ipak taj zrak oduševljava...Otvarajući i brisajući stare drvene prozore kao da se osjetio onaj predivni zvuk kada je Franjo svirao sa dva drveta, sada smo se već zagrijali i teško je stati...

Buc28518a

Uzevši kose i srpove Bučićka zemlja kao da je radosno uzviknula: ,,Ahh hvala vam, napokon se netko sjetio i taj korov da skine sa mene, mnogo ste mi olakšali!“ I već u suton kao zahvalu razlile se oko zaboravljene stare crkve posvećene Mariji Kraljici svijetle zrake kao da Gospod razli neke očaravajuće prelijepe boje, cvijeće, trava, šuma...sve postade umah sviježije a prostorije su odahnule nekim čišćim zrakom. Što je mnogo bitnije unutarnja  svježina se odjećala i na našim framašima. Nije bilo nikakvih ,,Zašto, kada,  kako“ sve je jednostavno imalo malo drukčiji pogled na svijet, sve je imalo razloga, drukčije nego uobičajnih susreta.

Buc28518d d

Već pomalo umorni i iscrpljeni ali s puno zadovoljstva u sebi zaputismo se sa nama dragog mjesta svojim domovima. Sa pokojom kapljicom znoja i složnim rukama stare, ispucale stvari vratili smo u korištenje, nama jednako lijepe kao i prije nekoliko godina, napušteni periferni dio naše župe ponovo je oživio, i ne samo to, živjet će...odlučili smo da ovo ne treba biti samo jedna od onih ,,moraš“ akcija, nego da se bar za ljetnih dana više družimo sa prirodom, s više ljubavi  i poštovanja da se odnosimo prema onome od čega nam sve dolazi i čemu se sve vraća. Sa suncem okupanim zrakama ljubavi veselo šaljemo pozdrave iz Bučića, i želimo vam Mir i Dobro (potražite ga u prirodi)!!

FRAMA BUČIĆI

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo