Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Kis27518a
Kako je na godišnjoj skupštini jedna od smjernica bila da se održe Dani ekologije u periodu od 22.03. do 05.06., framaši iz Kiseljaka su to odlučili odraditi na sljedeći način.

Za početak nam je naša framašica Tamara Grgić 14. 04. održala susret na temu ekologije i bolje nas upoznala s tim što ustvari podrazumijevamo pod pojmom ekologija, te s kakvim se sve problemima susrećemo. Kroz rad po grupama iznijeli smo dosta prijedloga kako bi mogli podići svijest o ekologiji i učiniti nešto za našu zajednicu, kako možemo naše okruženje učiniti ljepšim i čišćim.

Kis27218c
Da ne bude samo slovo na papiru, framaši su se odlučili aktivirati i nešto korisno učiniti. 23.05. u suradnji s Udrugom Edukativo očistili smo prostor oko stećaka na nekropoli Gradac, kao i put koji vodi do njih. Nešto slično smo radili i prošle godine i drago nam je što smo nastavili ovu suradnju. Jako je važno da čuvamo našu kulturnu baštinu. Na ovaj način su sada ti srednjovjekovni stećci, koji su bili zaboravljeni, pristupačniji i vidljiviji.

Kis27218b
Svi mi kao framaši smo pozvani da slijedimo sv. Franju Asiškog, nazivamo ga svojim serafskim ocem. On je bio poznat kao veliki ekolog i zaljubljenik u prirodu. Stoga i mi trebamo ići njegovim stopama i kroz male projekte kao što su Dani ekologije pokušati promijeniti naše okruženje.
Mir i Dobro!
Eva Vidović

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo