Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Sar22518a

Na uočnicu Duhova, 19. svibnja 2018. godine, Frama Sarajevo je proslavila obrede primanja i davanja obećanja u bratstvo Franjevačke mladeži pod geslom: „Budi hrabra srca i ufaj se u Gospoda“ (Ps 27, 14).


U svetištu sv. Nikole Tavelića u Sarajevu. Uz „Evo me“ kao ulaznu pjesmu, framaši su prilazili oltaru i prinosili svoje želje, molitve, očekivanja i zahvale u obliku pisama nakon čega je fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent otpočeo sveto misno slavlje u koncelebraciji sa fra Damirom Pavićem, duhovnim asistentom Frame Sarajevo kao i fra Ivicom Matišićem, duhovnim asistentom Frame Kiseljak te fra Tomislavom Brković, duhovnim asistentom Frame Bugojno.

Sar22518c
Nakon fra Domagojeve poticajne propovijedi o utjecaju raznih duhova ovog vremena i da mi kao i Isusovi učenici trebamo biti pod utjecajem Duha Svetoga, Duha hrabrosti, koji se neće bojati ići u svijet i hrabro svjedočiti radosnu vijest, uslijedio je sami obred primanja i obećanja. Potaknuti Božjom milošću, 11 framaša je spremno izreklo svoje: „Evo me“. 2 framaša su započela put svoje formacije kao ovogodišnji primljenici u Framu, dok je njih 9 dalo obećanje na godinu dana. Blagoslovljeni tau, simbol franjevaštva, dobio je svaki framaš kao podsjetnik na ono obećano.
Nakon svete mise, fra Damir je pozdravio sve prisutne, roditelje, framaše, duhovne asistente i sve goste – prijatelje Franjevačke mladeži. Zatim je predsjednik Frame Sarajevo, Kristijan Bavrka, sve prisutne pozvao na okrepu tijela nakon koje su framaši iz Sarajeva izveli scenski prikaz „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, komediju koja govori o malenim ljudima koji žele živjeti visoko i raskošno, te zaboravljajući svoje korijene, stvaraju od sebe nešto umjetno. Tina Tolić je priredila glazbu, fra Vinćenc Kajtazi svjetlo, a zajedno su radili na režiranju spomenutog scenskog prikaza.

Sara22518b
Na kraju svim framašima, kako onima koji su primljeni u bratstvo, tako i onima koji su dali obećanje, želimo čestitati na ovom velikom danu. Neka ih prati Božji blagoslov i zagovor našeg serafskog oca svetog Franje!
Kristijan Bavrka

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo