Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

pet22518
U utorak, 15. svibnja, fra Marko Semren gostovao je kod frame Petrićevac u njihovom redovitom terminu za susrete mladih u Banjoj Luci.


Tom prigodom održao je predavanje o milosrđu, o temi o kojoj je potrebno razgovarati češće s mladima pogotovo u vremenu kada se susreću s raznim poteškoćama i odlukama.
Predavanje je započeo s molitvom kako mladi framaši započinju svaki susret. Biti milosrdan znači imati milo srce, davati drugima i opraštati. To je oblik ljubavi kao izlazak iz sopstvene kože. Bog je taj koji je prvi bio milosrdan prema nama, i ono se uči svakodnevno. Potrebna je volja i otvoreno srce.
Tokom svoga predavanja fra Marko se dotaknuo Fjodora Mihajlović Dostojevskoga, pitanja sv. Franje Asiškoga, od posebne važnosti za mlade u franjevačkoj obitelji, časnih sestara i drugih.
Nakon predavanja biskup Marko s mladima je podijelio svoje iskustvo boravka u Ruandi, tijekom obilježavanja 20. obljetnice od mučeničke smrti fra Vjeke Ćurića. O kulturi, običajima i problemima koji narod tamo ima te o samoj misiji fra Vjeke i fra Ivice Perića, koji je nastavio prvobitnu djelatnost mučenika.
Nakon toga uslijedilo je druženje mladih s biskupom.
I.L.

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo