Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Jaj19518a

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa, koji se obilježava 08. svibnja u počast njegovom utemeljitelju, Henryju Dunantu.

Na večerašnjem smo redovnom susretu Frame imali gosta predavača, gospodina Jozu Bojanića, tajnika u našem općinskom Crvenom križu.
Kroz predavanje čuli smo nešto o samom nastanku i utemeljenju Međunarodnog Crvenog križa, kao i njegovu djelovanju. Prednost u predavanju, imao je naš općinski Crveni križ- Jajce, te njegovo djelovanje kroz prošle godine pa sve do danas. Saznali smo neka temeljna načela koja ih vode kroz njihovo djelovanje, a jedna od njih su humanost, jedinstvo, dobrovoljnost i mnogi drugi. Načela koja bi svaki pojedinac od nas trebao posjedovati, možda je večerašnje predavanje podsjetilo na njhovu važnost.

Jaj19518b
Predstavljeni su nam brojni projekti i akcije, koje se odvijaju pod vodstvom Crvenog križa, a među njima se ističu akcije darivanja krvi, predavanja i razni seminari u svrhu edukacije o prvoj pomoći.
Nadamo se da su framaši uspjeli saznati i pohraniti mnogo novih i korisnih informacija, te savjeta. I da će ih predavanje potaknuti na razmišljanje, koliko zapravo postajemo "veliki", čineći dobro.
Dajana Brizić, Frama Jajce

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo