Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Liv18518
U subotu 12. svibnja Frama Livno imala je obred primanja i obećanja.

Obred je započeo sv. misom u 18:30 h svečanim ulaskom framaša u župnu crkvu. Geslo obreda bilo je 'Stvoreni za nebo'. Misu i obrede predvodio je naš pomoćni duhovni asistent i kapelan fra Jure Šekerija. Na misi su nazočili fra Marko Jukić, fra Tomislav Svetinović i fra Emanuel Radić. Također su nas svojim dolaskom obogatile frame iz Ljubunčića, Suhog Polja i Bugojna. U propovijedi fra Jure je istaknuo ulogu mladih u izgradnji boljega svijeta po uzoru na sv. Franju Asiškoga. Zatim je uslijedio obred primanja i obećanja kojem je pristupilo 82 mladih. Misu su animirali bogoslovi iz Sarajeva – Vis Jukić.
Na kraju se fra Emanuel zahvalio fra Juri na predvođenju mise i obreda, te je sve nazočne pozvao na druženje i zakusku u Pastoralni centar. Druženje je proteklo u veselom franjevačkom ozračju kroz pjesmu, ples i igre koje je su bile popraćene svirkom Vis Jukića. Naša frama bilježi 19 godina postojanja i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti širiti franjevački duh bratstva i vođeni geslom 'Stvoreni za nebo' živjeti ono što smo obećali.  
Slava Gelo, predsjednica

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo