Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

kIS9518C
U subotu, 05. svibnja, Crkva svetog Ilije proroka u Kiseljaku bila je ispunjena velikim brojem mladih koji su došli podržati Framu Kiseljak povodom našeg velikoga dana.

"Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima." (Mt 10,27) geslo je ovogodišnjeg obreda primanja i obećanja Frame Kiseljak, u skladu s kojim je organiziran ulazak framaša u crkvu. Naime, ispred oltara nalazila se mala kućica te je svaki framaš, ulazeći, lijepio svoje ime na krov kuće kao potvrdu da će Božju riječ propovijedati, čak i sa krovova.

kIS9518D
Svečani obred primanja i obećanja započeo je svetom misom koju je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, u koncelebraciji sa fra Zoranom Vukovićem, fra Ivicom Matišićem, fra Julijanom Mađarom i fra Zoranom Tadićem. Svoje prvo „Evo me“ izreklo je 29 framaša koji su time primljeni u bratstvo franjevačke mladeži, a 33 framaša su obnovila svoja obećanja i tako još jednom posvetili svoj život praćenju primjera svetog Franje kroz narednu godinu dana. Nakon misnog slavlja framaši su se uputili u prostorije kripte gdje su objedovali, kratko se odmorili i uz zvuke benda „Zenit“ veselo proveli vrijeme.

kIS9518A
Želimo se zahvaliti svim framama koje su svojim dolaskom uveličali naše ovogodišnje dvostruko slavlje. Naime, Frama Kiseljak osnovana je 2000. godine zahvaljujući fra Zoranu Tadiću koji je svojim zalaganjem pokrenuli ovu našu lijepu priču. Samim time naša frama ove godine puni svoj 18. rođendan i zbog toga njemu i svim duhovnim asistentima koji su radili s našim framom jedno veliko hvala.

kIS9518B
Izgovoriti „Evo me“ nikada nije jednostavno. Te riječi imaju svoju težinu i odgovornost. Ali mi, kao oni koji slijede uzore koji su na svojim leđima nosili veće težine, s osmijehom na licu i velikim uzbuđenjem prihvaćamo sve što dolazi s time. Reći Bogu „Evo me“ je sve ono što nam daje mir i spokoj, jer znamo da On djeluje kroz nas.
Mir i dobro.
Monika Kobačić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo