Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Nem6518

Nakon prošlogodišnjeg susreta vijeća Frame Bosne Srebrene s predstavnicima njemačke katoličke mladeži Bund der Deutschen Katolischen Jugend (BDKJ) odazvali smo se na njihov srdačan poziv da sudjelujemo na skupštini koja se održala od 3. do 6. svibnja 2018. godine u Altenbergu.


Skupština je okupila oko 150 mladih iz različitih organizacija diljem Njemačke, a zajedno s nama i tri predstavnika iz Kolping mladeži Srbije. Kao predstavnice Frame sudjelovale smo na programu skupštine od 4. svibnja gdje smo predstavile rad Frame i projekte na području naše provincije, ali i način života framaša. Dobile smo priliku da jedno jutro predvodimo jutarnju molitvu što smo učinile kroz molitvu časoslova.

Nem6518b
Također smo imale priliku upoznati se s pojedinim organizacijama koje je više zanimao rad Frame, kao npr Pfadfinderinnenschaft St. Georg (PSG). PSG je organizacija za žene i djevojke koja slično kao i Frama ima svoja tjedna okupljanja na kojima obrađuje teme iz područja katoličke vjere, teme o položaju žena u današnjem društvu i njihovih prava, kao i teme koje su vezane za prirodu jer su i izviđači.
Imale smo priliku razgovarati i o akciji 72 sata, u koju je Frama na području naše provincije već uključena kroz suradnju s Centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. Akcija će se ove godine održati pod geslom "Nebo nas šalje" na području cijele Njemačke.
Sudjelovanjem na skupštini uvidjele smo kojim pitanjima se mladi u Njemačkoj bave i o čemu raspravljaju, a to su pitanja koja uključuju ljudska prava, veće zalaganje mladih unutar Crkve i želja da se njihov glas više čuje kako unutar Crkve tako i u društvu.
Nakon skupštine svoje sudjelovanje nastavljamo u Münsteru na Danima katoličke mladeži gdje ćemo imati priliku susresti još mladih koji kao i mi žele širiti mir i dobro!

Bernarda Buljan, Tina Tolić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo