Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vjersko platno22218

Većina ljudi u svoje slobodno vrijeme uživa raditi stvari koje vole.

Neki će čitati knjige, neki će se baviti sportom, plesom, sviranjem nekog instrumenta, dok pojedini vole uživati gledajući filmove. U današnjem vremenu kada nam televizijski program ne nudi toliko lijepoga za vidjeti i čuti zajedno sa svojim bližnjima pokušajte izdvojiti vrijeme i pogledati neki od kršćanskih filmova. Kršćanski filmovi nam prikazuju scene iz svakodnevnog života sa svim problemima na koje nailazimo te nam ukazuju na potrebu za čitanjem riječi Božje koja će nas izvući iz svakoga zla. Također, svaka naša Frama većinom ima i filmske večeri. Predlažem vam što to možete pogledati na jednom od budućih susreta.

- God's not dead (Bog nije mrtav)

gods not dead22218
Opis filma: Josh Wheaton je evangelički student koji sluša filozofiju kod profesora Jefferyja Radissona, deklariranog ateista, koji zahtjeva od svojih studenata da potpišu izjavu "Bog je mrtav" kako bi prošli ispit. Josh je jedini student koji odbije potpisati. Profesor od njega zatraži da o toj temi naprave debatu između njih dvojice, a o pobjedniku će odlučiti ostali studenti. Pogledajte tko će na kraju debate dobiti većinu glasova...

- Fireproof (Nezapaljiv)

fireproof 22218
Opis filma: Caleb Holt radi kao profesionalni vatrogasac i čvrsto se drži osnovnog pravila vatrogasaca: “Nikad ne ostavljaj svog partnera, posebno ne usred vatre.” Međutim, Calebova situacija kod kuće je potpuno druga priča - njegov sedmogodišnji brak sa Catherine je pred raspadom, a situacija je svakim susretom  sve gora.

Ovaj film prikazuje koliko je teško vratiti međusobno povjerenje i zajedništvo jednom kada se brak počne urušavati. Dubina grijeha i međusobnih povreda je daleko veća nego što se to može vidjeti na socijalno dostupnoj površini - što mi kao prijatelji imamo prilike vidjeti.

Bez uljepšavanja se prikazuje sva težina povratka na pravi put, i kako je; koliko god jako motivirana, ljudska snaga brzo potrošna. Truditi se bez vidljivog napretka je neprijatelj svakog nastojanja i ubrzano dovodi do same biti pitanja - zašto se uopće trudimo?

Naći razlog za ustrajnost može samo iracionalna sila, nevidljiva, bezuslovna Kristova ljubav koja nadilazi sve prepreke. Ako zaista nešto hoćemo napraviti, moramo se osloniti na izvor svega dobra.

Uživajte!

Bernarda Buljan

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo