Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Prica4218


Danas želim zahvaliti Bogu!

Hvala ti što si odabrao mene i moju braću framaše za svoje učenike, hvala što si me pozvao da slijedim put sv. Franje, u dobru i zlu! Osjećam se posebno što sam član franjevačke mladeži, što mojim postojanjem, radom i dijelima činim nešto za ovaj svijet. Bez Frame moj život ne bi bio u potpunosti ispunjen, moje srce ne bi osjećalo puninu radosti koju sada osjeća! Bog je izvor svega plemenitoga, on mi daje priliku da svaki dan u framašima otkrivam moju braću i sestre, mlade koji se trebaju držati kao jedno. Danas mnogi to zaboravljaju. Znaš li ti svrhu svoga poziva? Znaš li da Frama nisu putovanja i zabave, bar ne samo to, čak ni samo molitva. Frama je nešto puno više! Nešto vrijednije. Frama je zajednica, Frama je obitelj.

U toj obitelji prvo jedni druge moramo naučiti cijeniti i poštovati, a onda zajedno širiti mir i dobro jedni među drugima gdje god dolazili. Želim potaknuti mlade ovim putem, želim da uvide bit Frame kao zajednice! Kada upoznaješ framaša otvori oči za pozitivne stvari koje on posjeduje, negativne je lako naći jer ih imamo svi! Budi milosrdan, otvori svoje srce za ljubav i drugoga, ljubi bližnjega kao samoga sebe! Frama i crkva u mom životu već dugi niz godina igra bitnu sastavnicu života, ne samo da rastem duhovno nego i učim svaki dan nešto novo. Svaka nova osoba koju upoznajem zahvaljući zajednici Frame mi otkriva nešto novo i drugačije, jer svatko od nas ima nešto što ga čini posebnim! Zahvaljujući sv. Franji sam upoznala i jednu divnu framašicu Martinu Bataliju, osobu koja zrači neopisivom pozitivnom energijom, koja danas slavi i svoj dvadeseti rođendan te joj ovim putem želim i čestitati.

Ona je još samo jedan dokaz više da se prijateljstvo rađa iz malih stvari, da nas je sv. Franjo spojio na zajednički put kako bi uvidjeli da blizina ne definira prijateljstvo.  Želim da to shvate i drugi framaši! Želim da otvore svoja srca jedni drugima na svim susretima, da sklope prijateljstva koja će čuvati. Pravi prijatelj ne mora nužno biti prisutan kako bi bio uz tebe u dobru i zlu, dovoljno je samo jedna lijepa riječ nam otkriva koliko smo zapravo veliki i posebni. Sv. Franjo od nas traži zajedništvo, ne zaboravi na to!

Ivana Perišić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo