Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Vis4218a

Framaši iz desetak gradova Bosne i Hercegovine okupljeni jednom framom, framom Visoko jučer su, 3. veljače 2018. u crkvi sv. Bonaventure u Visokom,

primljeni po prvi put u bratstvo ili obnovili svoja obećanja. Primljeno je 9 simpatizera, 15 framaša je dalo obećanja. Pri ulasku u crkvu framaši su nosili brodiće sa svojim imenima koje su stavljali na more kao simbol plovidbe. Svetu misu predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent u koncelebraciji fra Marija Jurkovića, duhovnog asistenta Frame Kraljeva Sutjeska, fra Josipa Ikića, profesora i odgajatelja u Franjevačkom sjemeništu i fra Stipe Alandžaka, duhovnog asistenta Frame Visoko.

Vis4218b
Geslo samog obreda primanja i obećanja bilo je „Ploviti s Tobom nije me strah“. Fra Domagoj je u propovijedi istaknuo kako je naš život poput broda, koji je u luci siguran i zaštićen, kao i naš život u obitelji, domu i školi, ali svrha broda nije biti u luci nego ploviti morem te se i mi trebamo jednom uputiti olujnim i valovitim morem kojim ćemo ploviti bez straha samo ako kapetan našega broda bude Isus.
Na samom kraju mise fra Stipo je posvjedočio kako se mi framaši iz Visokog doista trudimo živjeti kao braća i sestre, zajedno provodimo svaki dan, pomažemo jedni drugima i dijelimo sve tuge i radosti te je istaknuo kako je sretan kada mi činimo nešto dobro, a to dobro smo učinili na sv. Misu odlučivši slijediti sv. Franju i odazvati se na svaki poziv dobra.  Fra Stipo se zahvalio Frami Kiseljak, Kreševo i Kraljeva Sutjeska koji su uljepšali naše slavlje. Druženje smo nastavili u Konviktu uz jelo, pjesmu i ples.

Frama Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo