Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

FRAMA SARAJEVOVrijeme Adventa je uvijek smatrano kao vrijeme povezivanja
što su posebno pokazali framaši Frame Sarajevo koji su se povezali s Framom Bugojno u sklopu projekta Frama Angelus kao i sa Framom Đakovica iz Kosova. Iza projekta Frama Angelus leži ideja da se dvije Frame povežu kroz zajedničke aktivnosti i molitvu što je i ujedno bio poticaj za organizaciju zajedničkog susreta između Frame Bugojno i Frame Sarajevo. Tjedan dana prije Božića sarajevski framaši su doputovali u Bugojno gdje su ih njihovi framaši lijepo dočekali. U zajedničkoj organizaciji je održana vesela večer a program se sastojao od plesova i igara koje su posebice doprinijele upoznavanju framaša u jednom veselom tonu. Zadnji dio susreta je sačinjavala priprema kratkog dramskog prikaza jer je poznato da framaši u Božićno vrijeme vole pokazivati svoj talent za glumu. Tako je priprema skeča značila dodatno povezivanje jer je omogućila pokazivanje uloga koje najbolje pristaju nama kao pojedincima i kao framašima. 
Time je zaokružen susret koji je bio ispunjen veseljem i smijehom. Na Božić je Frama Bugojno poslala video sa božićnom čestitkom koja je bila upućena Frami Sarajevo, a sarajevski framaši su nešto kasnije poslali poklon koji je inačica igre „Monopoly“ nazvan prigodnim imenom – „Framapoly“. FRAMAPOLY
Daljnje povezivanje je otišlo izvan granica Bosne i Hercegovine pa smo se tako sa Framom Đakovica imali prilike povezati preko bogoslova fra Vinçenza Kajtazija koji dolazi iz Đakovice. Kako je Božić vrijeme darivanja svaki framaš iz Frame Sarajevo je izvukao po jednu osobu iz Frame Đakovica za koju je molio i koju je razveselio prigodnim darom za Božić. Prema riječima fra Vinçenza, framašima iz Đakovice je to isprva bilo čudno, ali je to bilo pozitivno čuđenje s obzirom da je se netko molio za njih iako se nisu poznavali. U međuvremenu je Frama Đakovica to isto uradila za sarajevske framaše. Ovo iskustvo novih poznanstava je bilo osobito lijepo jer se odvijalo u Božićno vrijeme kada svi iščekujemo rođenje Spasitelja, Isusa Krista. 
Framaši iz Đakovice su pozvali Framu Sarajevo na jedan zajednički susret u Albaniji i tako međusobno povezivanje i upoznavanje za sada nepoznatih mladih se nastavlja. Zajedno dijelimo nasljedovanje Krista po sv. Franji i to nas čini braćom i sestrama u Crkvi neovisno o tome poznajemo li se osobno. 
 
Iva Trogrlić, Frama Sarajevo
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo