Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Foj71217aSubota, 2. prosinca 2017. bila je posebno svečana za framaše iz Fojnice koji su pod večernjom sv. misom u 18 sati imali obred primanja i obećanja.

Ove godine je broj framaša bio dosta manji nego prethodnih jer nam je dosta framaša otišlo preko granice, dok su drugi na studiju. Brojka je skormna, tek 2 primljenika i 35 obećanika. Svetu misu i sam obred predvodio je područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Domagoj Šimić, a slavlju su prisustvovala i druga bratstva kao što su Kiseljak, Kreševo, Brestovsko, Bugojno i Guča Gora.

Foj71217b

Ove godine napravili smo male izmjene, pa tako slavlje nakon mise nije bilo upriličeno u konobi samostana kao ranije nego u Domu u Bakovićima. Uz to proslavili smo i rođendan našeg duhovnog asistenta fra Maria koji je zaslužan za samu organizaciju i pripreme framaša za obred. Također velike zahvale ostalim framama koje su se rado odazvale pozivu, našem zboru koji je uljepšao misno slavlje, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom posebnom događaju za našu framu. Mir i dobro!

Ivana Bošnjka

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo