Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

duhovna2017Od 01. do 03. prosinca 2017. godine u Visokom je održana IV.  Nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine pod geslom ''Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi!''.
Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 80-ak framaša iz cijele BiH. Program je započeo okupljanjem i prijavama u konviktu Franjevačke klasične gimnazije gdje su sudionici bili smješteni, nakon čega je uslijedila sveta misa u crkvi svetog Bonaventure  koju je predvodio fra Nikica Vujica.
Nakon večere sve prisutne framaše pozdravila je Doris Trogrlić, nacionalna predsjednica Frame, i fra Domogaoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH. Zatim je uslijedilo upoznavanje po skupinama, a potom je održano prvo predavanje duhovne obnove na temu ''Važnost vjere u životu mlade osobe'' koje je vodio fra Nikica Vujica. Framaši su u petak imali organizirano cjelonoćno klanjanje pred Presvetim u kapelici konvikta. Na taj način su izmjenjivajući se u grupama proveli cijelu noć u bdijenju s Isusom.
Subota je započela jutarnjom molitvom nakon čega je fra Stipo Kljajić imao predavanje na temu gesla seminara. Potom je uslijedo rad po skupinama u kojima su framaši razmatrali i razumijevali Riječ Božju na pojedinim tekstovima iz Svetog pisma. Nakon prezentiranja rada po skupinama i diskusije fra Stipo je održao drugo predavanje na temu ''Odgovor na Božji poziv – izbor poslanja''. Poslijepodnevni dio programa počeo je ispitom savjesti nakon čega su framaši imali mogućnost za sakrament svete ispovijedi. Sveto misno slavlje u 18 sati predvodio je fra Stipo Kljajić. Večernji program bio je ispunjen plesom, pjesmom i molitvom uz svijeće.
Nedjeljno jutro započelo je jutarnjom molitvom nakon čega je Andrea Vlašić, dipl. psiholog, održala predavanje na temu ''Kojim putem krenuti?''. Duhovna obnova završila je svetim misnim slavljem koje je predvodio fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent Frame Hercegovina. Nakon fotografiranja i ručka framaši su se uputili svojim kućama duhovno obnovljeni i obogaćeni novim iskustvima radosno iščekujući blagdan rođenja Gospodinova.
Klaudija Vujica
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo