Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

24201263 10212511681760102 1160989080 oSvjesni smo koliko je teško na nešto obvezati se, koliko je hrabrosti potrebno za izricanje obećanja. "Obećajem, a strah me, što ako ne uspijem držati se toga? Što ako sam obećala nešto što ne mogu ispuniti, ako sam obećala slijediti Kristov poziv dobra Franjim stazama?"

S ovim pitanjima i mislima susretali smo se svi, pa tako i framaši iz Frame Jajce i Podmilačje u subotu, 25. studenog, neki možda prije, a neki tijekom ili poslije obreda primanja i obećanja u Framu, koji su se održali u crkvi Uznesenja BDM u Jajcu, a predvodio ih je područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Domagoj Šimić. Po prvi put, njih 32 istupilo je iz mase i izreklo svoje prvo “Evo me„ i kročilo na njima nepoznate staze ljubavi, poniznosti, ustrajnosti po kojima nikada neće hoditi sami. Uz njih, svoje “Evo me„ po tko zna koji put izrekla su 23 mladih obećanika koji su spremni na još godinu služenja Kristove službe. Ova mlada Franjina grupa odlučila je slijediti primjere svojih prethodnika iz bratstva koji su tu bili kroz proteklih 20 godina, te se i oni okupljaju s istim ciljevima, sa istom željom za zajedništvom i djelovanjem za opće dobro. Ne žele ovi mladi ljudi biti još jedna pasivna grupa koja samo sebi živi, žele oni i drugima koristiti, te zaslužiti dragocjenost u Božjim očima. Svjesni su framaši svih pogodnosti koji donosi život u bratstvu, i svih plodova koje će ubirati djelujući u Franjinoj zajednici.

Dajana Brizić

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo