Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

 Dom 2.11

U zadnjih nekoliko godina u župi svete Ane Domaljevac u Bosanskoj Posavini na poziv područnog bratstva Frame Bosne Srebrene 2012. godine mi,

Franjevačka mladež (Frama) Domaljevac službeno smo se uključili u molitvenu akciju poznatu pod nazivom Holywin - Svetost pobjeđuje. Ne samo da smo se uključili u milosni poziv, nego je to sada postalo kod nas redovno bdijenje koje organiziramo kao Noć otvorenih vrata crkve uoči proslave Svih Svetih, 31. listopada.
Program molitvenog bdijenja započeli smo u 21 sat s klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu na temu Franjevački poziv prema evanđelju po Marku (Mk 6, 30-34). Kao uvod u večernji program bdijenja pročitali smo Franjinu euharistijsku molitvu. Zatim smo nastavili razmišljati na temu Franjevački poziv prema Evanđelju po Marku (Mk 6, 30-34). Između kratkog molitveno-meditativnog razmišljanja svi prisutni su mogli ostati u osobnom trenutku za molitvu i razmišljanje. Nakon kratkog molitvenog-meditativnog razmišljanja uslijedila je molitva pred Presvetim i molitva sv. Franje Asiškoga. Prije blagoslova s Presvetim Oltarskim Sakramentom i Pohvala Božjem imenu izmolili smo Pravu pobožnost prema tijelu Gospodinovu.
Program za svoju župu uoči Svih Svetih animirali su framaši uz pomoć fra Bone Kovačevića, duhovnog asistenta Frame. Pjesme između kratkoga razmišljanja animirala je sestra Ana Oršolić.
Budući da se još nalazimo u Godini Frame povodom proslave 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac program bdijenja i prilagodili smo obilježavanju ove značajne obljetnice za našu Framu. Za vrijeme molitvenoga bdijenja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na temu Franjevački poziv izlijevale su se naizmjenične molitve framaša na temu Franjevački poziv koji je posebno došao do izražaja u molitvi sv. Franji Asiškome da približimo Krista Crkvi i svijetu današnjice.

Frama Domaljevac

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo