Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

hum1Na posljednoj Nacionalnoj skupštini održanoj u svibnju u Mostaru odlučeno je da se Nacionalno vijeće pobrine za organizaciju Nacionalne humanitarne akcije povodom svetkovine sv. Franje. 
U poseljednih mjesec i pol dana cijelo naše nacionalno bratstvo je se uključilo u skupljanje sredstava za teško oboljelu djevojčicu Tamaru Starčević. Tamara boluje od rijetkog oboljenja, tzv. mioklonične epilepsije, poznate i kao Dravet sindrom. Trenutno samo dvije osobe imaju ovu bolest u BiH. Tamari je 15 godina i već je smatraju medicinskim čudom, jer unatoč težini bolesti i brojnim nepoznanicama koje se vežu za nju, ona i njena mama nisu gubile nadu, nego su se borile da Tamara ima ispunjen i sretan život. 
hum2Ovom humanitarnom akcijom Frama BiH je skupila 19.462.15 KM. Skupljeni novac će pomoći Tamari i njenoj mami da olakšaju sebi svakodnevni život. Omogućit će joj kupovinu aparate koji su potrebni za praćenje stanja njenog tijela u svakom trenutku, kao i liječničke kontrole u Njemačkoj.
Nacionalna predsjednica Doris Trogrlić i nacionalni duhovni asistent fra Domagoj Šimić su posjetili Tamaru i njenu majku Tanju u njihovom obiteljskom domu, te su uručili potvrdu o prikupljenom novcu koji je uplaćen na račun Tamarine majke Tanje.
hum4Draga Framo u Bosni i Hercegovini, hvala što si pokazala da zajedničkim snagama u malo vremena možemo toliko toga dobrog postići. Hvala što si pokazala svoje veliko srce kroz ovu humanitarnu akciju i  da zaista kročiš ovim svijetom po uzoru na našeg serafskog oca prepoznajaću lice Kristovo u malenima.
Nacionalno vijeće Frame BiH
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo