Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

22768475 1929785983704893 1332657858 oFramaši Frame Visoko, uz pratnju odgajateljice s. Anice Markelić i fra Ivana Nujića, hodočastili su  21. listopada 2017. na Bobovac, a ovako je izgledao njihov dan:

„Hodočašće smo započeli u ranim jutarnjim satima polaskom od samostana iz Kraljeve Sutjeske gdje su nas dočekali Sutješki framaši te se zajedno s nama uputili šumskom stazom. U putu smo se pridružili drugim hodočasnicima podovodom održavanja Šesnaestog Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaestog hodočašća na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga. Sudjelovali smo na misnom slavlju koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić, uz koncelebraciju vojnog ordinarija, biskupa Tome Vukšića i nekoliko svećenika. Na misi smo posebno molili za mir u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Nakon mise uslijedio je ručak, tradicionalno jelo ovog hodočašća, vojnički grah. Povratak kući i silazak s Bobovca za nas su bili prava mala avatura. Prelaženje preko rijeke s jedne na drugu stranu, provlačenje ispod granja, skakanje s kamena na kamen, hodanje strmim i kosim stazama nama je ovaj susret učinilo nezaboravnim. Iako umorni, blatnjavi, mokri i smrznuti kući smo se vratili radosni i zahvalni framašima iz Sutjeske sa željom da ćemo i dogodine ponoviti ovakvo nešto.“

Frama Visoko

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo