Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Bucici2Nasljedovanje Krista po našem serafskom ocu Svetom Franji već cijelo jedno desetljeće živi u mjesnom bratstvu Bučići koje je kao i svako manje bratstvo imalo uspone, padove - pobjede I poraze.
Župa Bučići u kojoj djeluje, zadnjih 10 godina diše plućima mladih koji se okupljaju u pjesmi i molitvi. 
31. Rujna 2007. Godine, na inicijativu tadašnjeg župnika, fra Ilije Jurića, mladi su se posvetili svom duhovnom životu i započeli svoj put formacije u bratstvu franjevačke mladeži. 
U nedjelju, 1. listopada, uoči blagdana Svetog Franje Asiškog i na sami početak mjeseca posvećenog Djevici Mariji, uz njihov blagoslov, proslavili smo 10.  Rođendan. 
Sveto misno slavlje pod kojim je bio i obred primanja i obećanja framaša se slavilo u župnoj crkvi sv. Martina u Bučićima. 42 framaša se riječima “Evo me!” odazvalo na svaki poziv dobra i odlučilo se na sljedećih godinu dana posvetiti Kristu i kroz primjer svetog Franje doći bliže Njemu. 
Na poziv Rođendanskom slavlju rado se odazvao naš provincijski duhovni asistant fra Domagoj Šimić, župljani, gosti iz susjednih mjesnih bratstava i VIS Jukić koji su osim misnog slavlja sjajno animirali i rođendansko raspoloženje svojim sviranjem i pjevanjem.
Fra Domagoj, sestra Vlatka Dujmović i fra Marinko Didak  duhovni asistenti Frame Bučići u zajedništvu sa framašimasu na koncu slavlja rezajući tortu “zarezali” u još svjetliju budućnost koja čeka framu Bučići koju čeka još mnogo rođendana sudeći po odazivu framaša i stručnosti njihovih asistenata. 
Bucici1Desetljeće frame Bučići se obilježilo i izradom Monografije koja razvoj I očuvanje načina života po uzoru na Svetog Franju opisuje upravo riječima framaša frame Bučići. Svi naši gosti su dobili po primjerak Monografije kako bi upoznali naše nekad neznatno bratstvo koje raste snagom Krista preko ruku vrijednih framaša.
 
logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo