Citat tjedna

"U sutonu života bit ćemo suđeni po ljubavi."

sv. Ivan od Križa

GucaGoraU utorak, 2. listopada 2017. u Franjevačkom samostanu Guča Gora, kao što je običaj svake godine, na drugi dan trodnevnice svetom Franji, hodočastili su naši framaši iz okolnih župa, koje pripadaju gučogorskom samostanskom području.

Oko 120 framaša iz župa Vitez, Nova Bila, Ovčarevo, Dolac, Bučići, Zenica i domaćih framaša iz Guče Gore, došli su zajedno moliti se svome nebeskom zaštitniku i zaštitniku našeg samostana. Zajedničko druženje smo započeli svetom misom, koju je predvodio provincijski duhovni asistent Frame, fra Domagoj Šimić, uz koncelebraciju još desetak svećenika.
Pod svetom misom održan je obred primanja i obećanja novih framaša iz župe Guča Gora, Bučići, Dolac i Zenica, njih 53. Fra Domagoj je u propovijedi ohrabrio mlade framaše da budu hrabri i da se ne boje jer imaju svoga nebeskog zaštinika i uzora svetog Franju Asiškog. Pjevanjem i sviranjem svetu misu uljepšali su framaši iz Viteza. Nakon mise framaši su se družili i pjevali okupljeni svi zajedno. Hvala svim framašima na dolasku i čestitamo novim framašima. Neka ih prati Božji blagoslov i zagovor svetoga Franje.
Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2020 All Rights Reserved. Design and development logo