Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

BDKJ1U Sarajevu, 2. listopada 2017. godine, u prostorijama franjevačkog Provincijalata Bosne Srebrene održan je susret područnog vijeća Frame s predstavnicima njemačke katoličke mladeži Bund der Deutschen Katolischen Jugend (BDKJ) iz Düsseldorfa.

Našu Framu su predstavljali Doris Trogrlić, Tina Tolić i Marija Trogrlić, zajedno s fra Domagojem Šimićem, područnim duhovnim asistentom, te u nazočnosti fra Damira Pavića, tajnika provincije.
Naime, BDKJ je krovna organizacija za 17 udruga mladih katolika u Njemačkoj koja okuplja preko 600 000 mladih koji sudjeluju u tamošnjem crkvenom, društvenom, pa čak i političkom životu. Naše vijeće je prezentiralo svoje godišnje aktivnosti i projekte, a ono što ih se posebno dojmilo jest Franjevački hod i Framafest, kao jedinstven festival duhovne glazbe u svijetu. Također, ustrojstvo Frame na tri razine: mjesnoj, područnoj i nacionalnoj vide kao odličan način da se naš glas, kao aktivnih sudionika života Crkve i društva u cjelini, daleko čuje. Pohvalili su angažman Frame na polju glazbenog, dramskog, ekološkog, sportskog i karitativnog djelovanja, a interesovanje za projekte, bolje međusobno upoznavanje i suradnju bilo je vidljivo s obje strane.
Bio je ovo jedan uistinu ugodan susret koji je, nadamo se, tek uvertira za zajedničke aktivnosti, projekte i suradnju u budućnosti. 

Marija Trogrlić 


logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo