Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

DSCN2316Frama Zenica održala je projekt pod nazivom „Dani ekologije“ u razdoblju od 29.09. do 01.10.2017. U realizaciji našeg projekta sudjelovali su i mladi iz Frame Kiseljak, Fojnica i Vitez.

Prvog dana framaši su se upoznali na zanimljiv i zabavan način kroz razne radionice, zatim je uslijedio ciklus radionica o team building-u gdje su sudionici zadobili povjerenje ostalih članova grupe. Nakon radionica održana je vesela večer, a potom molitveni susret. Drugi dan smo započeli radionicom o ekologiji koju je vodila Doris Trogrlić, nacionalna predsjednica Frame BiH koja je govorila o važnosti prirode, njenom očuvanju, održavanju i balansu kroz primjer svetog Franje, a uz sve to, ponudila i konkretne načine na koje možemo djelovati ne samo kroz Framu, već i kroz našu ulogu odgovornih građana u sprječavanju zagađenja. Nakon uspješno odrađene radionice uslijedio je centralni događaj, tj. sadnja sadnica na groblju u Stranjanima gdje su se posadile ukupno 74 sadnice. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim mještanima koji su nam uvelike pomogli. Nakon sadnje uslijedila je vesela večer s mnogo smijeha i veselja. Kako se završila vesela večer, na red je došla večernja molitva u kojoj smo se zahvalili Bogu na uspješno određenom danu. Treći dan, a ujedno i posljednji obilježen je svetom misom, evaulacijom, čišćenjem korištenih prostorija te roštiljanjem, nakon čega smo otpratili sve sudionike te im poželjeli sretan put čime je naš projekt uspješno završen.

Mir i dobro!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo