Citat tjedna

„Tada im svima reče: Tko hoće biti moj učenik, neka se odrekne sebe i svaki dan uzme svoj križ i neka ide za mnom.“

 

Luka 9, 23

Frama KSDana 23. rujna, mi framaši iz Kraljeve Sutjeske zajedno s našim duhovnim asistenom, fra Mariom Jurković, sudjelovali smo na XIII. Sportskom susretu Frame Bosne Srebrene.

Geslo susreta bilo je "S Tobom uvijek pobjeđujemo mi" te smo tako nastojali kroz igru i molitvu zbližiti se jedni s drugima, ali i s Bogom. Na susretu je nastupila naša muška nogometna i ženska odbojkaška ekipa. Važno je napomenuti da smo mi novoosnovana Frama, najmlađa među ostalima koje su sudjelovale te nam je i iz tog razloga ovo bio susret za pamćenje. Susret je bio ispunjen molitvom, smijehom, navijanjem, razgovorom, upoznavanjem framaša iz drugih Frama, kao i pjevanjem i plesanjem. Sve je to dovelo do toga da je dan bio maksimalno iskorišten na najljepši način bez mobitela i interneta i da se kroz sve ove nabrojane stvari zbližimo s Bogom i jedni s drugima. Zahvalni smo što smo bili dijelom nečeg ovako velikog i što je ploča s imenom Kraljeve Sutjeske bila podignuta. Mi smo ponosno stajali iza nje i predstavljali naše malo mjesto koje ima bogatu povijest i važnost za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a osobito fratre. Na Sportski susret smo došli bez prevelikih očekivanja, a doživjeli puno toga, između ostalog i osvojeno drugo mjesto u nogometu. Zahvalni Bogu na ovom susretu, radujemo se sljedećim framaškim susretima koji su pred nama!

logo

O nama

FRAMA je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. Dakle, kako je navedeno u čl. 1. statuta Frame, ona je »bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Adresa središnjice Frame i OFS-a

Zagrebačka 18

BiH 71000 Sarajevo

E-mail

frama.fsr.bs@gmail.com

FRAMA OFS Copyright © 2013-2022 All Rights Reserved. Design and development logo